Навчання в умовах карантину: біотехнологи вивчають «Політологію»

24 березня 2020 року
     Життя вносить свої корективи в наше повсякдення, але навчальний процес не має припинятися, на цьому наголошує керівництво університету. Використовуючи цілу низку сучасних технічних можливостей доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Сєкунова Юлія Володимирівна провела дистанційні заняття студентам 3 курсу спеціальностей «Біотехнологія і біоінженерія», «Біотехнологія та екологія» факультету захисту рослин, біотехнологій та екології з дисципліни «Політологія»
 
     Вивчення теми «Політична влада» відбулося дистанційно, за допомогою скайпу, ельорну та інших електронних можливостей, де викладач, демонструючи презентацію, пояснила особливості політичної влади, її різновидів, спільних і відмінних рис, використовуючи приклади України та країн світу. Заняття викликали неабиякий інтерес та жваву дискусію, а також викладачем було надано ґрунтовні роз’яснення низки питань: влада як явище суспільного життя; різноманітність визначень влади; функції влади; форми й засоби здійснення влади; поняття легітимності та принци поділу влади. 
 
     Дистанційне обговорення теми заняття, до якого вони ретельно готувалися, допомогло студентам розібратися у таких поняттях як політична та державна влада, зрозуміти спільне та відмінне, збагнути, що таке економічна, церковна, сімейна влади. 
 
     Студенти активно відгукнулися на необхідність продовжити навчання в умовах карантину.
 
 
     Під час віддаленого виконання завдань студентська молодь активно брала участь у обговоренні проблем сучасної української влади, намагались обґрунтовувати суб’єктивні та об’єктивні чинники, що впливають на ефективність діяльності державної влади. Моделювали психологічний портрет президента до виборів та коли він розпочав виконання своїх обов’язків.
 
     Розглянули легітимність політичної влади як форму підтримки, виправдання правомірності застосування влади і здійснення правління державою або окремими його структурами та інститутами. Охарактеризували класифікацію типів влади запропоновану М. Вебером (традиційний, харизматичний, раціональний). Студенти класифікували за цими типами сучасних українських політиків. 
 
 
     Леся Хархан зауважила: «На мій погляд, Юлію Тимошенко можна віднести до харизматичних політиків – тип оснований на вірі в надприродну святість, героїзм чи інші виняткові якості керівника і створеної або отриманої ним влади». Викладач наголосила, що її якості більш відповідають раціональному типу політика, які ґрунтуються на вірі в законність існуючого порядку, професіоналізм владних структур. 
 
     Слід наголосити, що на цьому подальша навчальна робота не зупиняється. Студенти і в подальшому опрацьовують лекції, готують семінарські заняття та найближчим часом будуть відповідати на питання 1 модульної роботи з політології в ельорні, а також пишуть тези для участі в наукових конференціях, зокрема готуються взяти участь в конференції  «Україна – Польща: стратегічне партнерство в системі геополітичних координат», заплановано проведення 14-15 травня 2020 року, яку планує провести кафедра міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету
 
 
Отже, продовжуємо працювати надалі. Натхнення, здоров’я та успіхів всім!
 
Сергій Білан,
завідувач кафедри
Юлія Сєкунова,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook