Може планета хоче відпочити?

22 березня 2020, 15:17
м. Київ

Планета втомилася від метушні людей, вона брикає штормами і зливами, температурить безморозну зиму, розповсюджує віруси, струшує себе землетрусами як собака, яка вийшла з води або втомилася.

  

Можливо планета вибрала спосіб лікування: зібрати всіх вдома. Кожного мешканця – всередині своєї країни, всередину свого будинку, ближче до рідних стін. Щоб відпочити від метушні, від вічного поспіху.

Щоб згадали про своє здоров’я, про настільні ігри в колі сім’ї, про чаювання з батьками і дітьми. Щоб спекти пиріг, тісто якого вимагає п’ятигодинної уваги, замість хот-дога на бігу. Щоб дивитися, як вариться кава, давно привезена з подорожі, і неспішно пити її з красивої чашки. Домалювати картину, переписати рецепти в блокнот, пересадити квіти.

Планета заганяє нас по домівках, щоб ми навели в ньому порядок: починаючи зі своєї кімнати, продовжуючи своїми думками. Можливо тоді ми почнемо цінувати кожну секунду життя. І скоро повернемося в бажані туристичні місця, які поки відпочинуть без нас. Весна вдихне в них життя, оновить свіжим повітрям без нескінченних селфі і сміття під ногами. І відкриє нам новий світ, який нам потрібно починати берегти вже зараз, цієї хвилини, починаючи із себе.

Віта Грущинська,
студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook