Діалог освітян-науковців з практиками-виробничниками: «Вузи і елеватори – хто кому і чим може допомогти?»

20 березня 2020 року

Декілька раз на рік за ініціативи та організації головного елеваторного сайту України Elevatorist.com проходять засідання «Клуба елеваторників» на яких обговорюються  найважливіші проблематики елеваторної галузі.

Цьогорічна перша зустріч були присвячена темі підготовки кваліфікованих кадрів для елеваторів та виконання наукових досліджень для покращення ефективності роботи елеваторних підприємств.

Участь у  «Круглому столі» взяли власники елеваторних компаній, керівники елеваторних напрямків, директора зерносховищ, а також представники трьох українських аграрних вузів. Від Національного університету біоресурсів і природокористування України до зустрічі долучилися троє представників кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика: завідувач кафедри, професор Подпрятов Григорій; заступник декана агробіологічного факультету, доцент Завгородній Володимир та доцент Ящук Надія. 

Між учасниками «Круглого столу» відбулися жваві та цікаві дискусії, основними тезисами яких були:

 - організація практики студентів на елеваторах;

 - участь в навчанні елеваторних кадрів трьох сторін – вузів, виробників елеваторного обладнання та практиків-елеваторників;

 - мотивація співробітників – як матеріальна, так і не матеріальна;

 - участі елеваторників у формуванні навчальних програм, за якими навчають фахівців у вищих навчальних закладах;

 - долучення практиків-елеваторників до викладання лекцій для студентів аграрних вузів;

- виконання спільних наукових досліджень з практичною користю для елеваторних підприємств.

  

Дана зустріч допомогла освітянам-науковцям та практикам-виробничникам почути один одного, краще зрозуміти проблематики, спроектувати майбутні шляхи до їх подолання та налагодити зв’язки для подальшої плідної співпраці.

 

Тому, учасники від НУБіП України щиро дякують за запрошення та можливість такого діалогу організаторам, зокрема пані Інні Воробйові, головному редактору сайту Elevatorist.com.

 

Надія Ящук,

доцент кафедри технології зберігання, переробки та

стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook