Четвертокурсниця Харківського НПУ Єлизавета Трофименко: Спинилася на «Агрокебетах» через те, що навчання тут відрізняється від стандартного. Тут керуються принципом: менше теорії – більше практики

13 березня 2020 року
     Єлизавета Трофименко – четвертокурсниця Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, де опановує англійську філологію. Цього року отримує диплом бакалавра і задумалася про продовження навчання у магістратурі. Свій вибір спинила на НУБіП і магістерській програмі «Агрокебети».

  • Чому така зміна фаху?

     – Самої лише англійської філології для успіху у сучасному світі недостатньо. Розуміючи це, вже деякий час вивчала пропозиції різних університетів країни. Минулої осені на одному з інтернет-ресурсів прочитала про «Агрокебети», які тоді тільки стартували. Дуже зацікавилася і цілий рік слідкувала за новинами – в телеграм-каналі, на офіційному сайті НУБіП: скільки людей набрали, читала інтерв’ю зі студентами, менторами. І вже як логічне завершення – вирішила приїхати до НУБіП і побачити все на власні очі.

  • І які враження?

     – Дуже позитивні. По-перше, сам університет дуже великий і гарний. По-друге, нас особисто прийняв декан Анатолій Остапчук, що дещо несподівано, бо мало де практикується. Він відповів на всі питання. А їх було дуже багато: починаючи від іспитів при вступі, і аж до практичної складової підготовки.

  • Іспити зрозуміло. А звідки питання про практичну складову?

     – Самі розумієте, Харків місто немаленьке, і знайти там виш для продовження навчання не проблема. Але хочеться отримати якісні знання. Освіта заради освіти, чесно кажучи, вже не цікавить. Хочеться навчитися тому, що можна застосувати на практиці. Я й спинилася на «Агрокебетах» через те, що навчання відрізняється від стандартного. Тут керуються принципом: менше теорії – більше практики. До того ж, тема тварин і рослин мені близька з дитинства, а аграрна сфера на сьогодні дуже перспективна і активно розвивається, тож кваліфіковані фахівці однозначно будуть затребувані і роботу завжди матимуть. До того ж роботу, яка достойно оплачується.

  • Чого чекаєш від навчання в НУБіП?

     – Цікавих лекцій і семінарів та кваліфікованих викладачів, які можуть дати прикладні знання, що допоможуть гарно працевлаштуватися і стати затребуваним у своїй галузі.

Розмовляла Ірина Білоус
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook