«Лікар ветеринарної медицини – це професія … або історія сільського хлопця, що хоче змінити країну»

11 березня 2020 року
     В перших числах березня 2020 р. кафедрою акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин було організовано зустріч аспірантів, студентів ОС «Магістр» та «Бакалавр» з представником стейкхолдерів, кандидатом ветеринарних наук, директором ТОВ «Проект Травецький», експертом з ефективного управління тваринництвом Михайлом Травецьким.

     Михайло Травецький – відомий в Україні спеціаліст в галузі молочного і м’ясного скотарства. Завдяки своїй наполегливості, працьовитості, ініціативності, мотивованості, прагненню до постійного вдосконалення, накопиченому впродовж 20 років практичному досвіду, він досягнув рівня експерта міжнародного класу та створив свій проект.

     «Лікар ветеринарної медицини – це професія … або історія сільського хлопця, що хоче змінити країну» – під такою назвою впродовж 4 годин відбувалась цікава, захоплююча, різнобічна та інформативна розповідь Михайла Олександровича про своє становлення як лікаря ветеринарної медицини, управлінця в галузі тваринництва, експерта міжнародного класу з ефективного управління тваринництвом та патріота України.
     Свою розповідь Михайло Олександрович розпочав екскурсом у дитинство, про перші його кроки у ветеринарну медицину, окреслив основні віхи навчання на факультеті ветеринарної медицини тодішнього Харківського зооветеринарного інституту (Харківська державна зооветеринарна академія).

     Значну увагу свого виступу приділив роботі на фермерських господарствах Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, зокрема на фермі Джима Райта (Rosevale farm) та фермі Нола та Тревора Мульдру (Castledillon farm), де виконував різноманітну роботу: догляд та доїння, лікування та профілактика захворювань, штучне осіменіння корів і телиць, кастрація бичків, обезрожування, ректальне дослідження, рододопомога, розчистка ратиць. Саме п’ятирічна робота на цих підприємствах змінила його світогляд, дала можливість подивитись зовсім з іншої сторони на тваринництво, сформувало його остаточно як висококваліфікованого спеціаліста з ветеринарної медицини, а основне – як організатора та керівника. Проте, подальше його зростання, як спеціаліста, не було можливим, через те, що він був, за словами його роботодавців, «… з країни третього світу». Це і стало поштовхом для того, щоб повернутись назад в Україну.

     Після повернення в Україну Михайло Травецький працював на передових підприємствах України: агрофірмі «Чумаки» Дніпропетровської області, «Агрікор Холдинг» Чернігівської області, компанії «Кернел», агропромисловому холдингу «Астарта».
     Михайло Травецький – активний учасник подій на Майдані 18 лютого 2014 р. Цей день він вважає другим днем свого народження. Він досить детально розповів про події цього дня.
     Окрім своєї професійної діяльності, Михайло Травецький є активним спортсменом, зокрема брав участь у марафоні «IRONMAN 70.3».
     Працюючи на на різних підприємствах з утримання молочної худоби, зумів зібрати матеріал для написання кандидатської дисертації на тему: «Клініко-експерементальне обгрунтування підвищення заплідненості корів за стимуляції та синхронізації еструсу», яку захистив у квітні 2019 р. у спеціалізованій вченій раді НУБіП України.

     На завершення свого виступу Михайло Олександрович акцентував на тому, що сьогодні питання мотивації та виховання молоді, як патріотів і гідних громадян країни, є досить актуальне. Готувати наступне покоління до викликів цивілізації в майбутньому треба вже сьогодні. Але у нас чомусь це не зовсім виходить.
     Ми висловлюємо щиру подяку Михайлу Травецькому за таку цікаву, змістовну і захоплюючу розповідь та сподіваємось на продовження нашої співпраці.

Доцент Юрій Жук

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook