Майбутні журналісти ‒ найкращі за результатами І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови

28 лютого 2020 року
     У системі організації науково-дослідної роботи студентів у закладах вищої освіти важливе місце займають студентські олімпіади. Проведення внутрішньоуніверситетської олімпіади з навчальної дисципліни ‒ одна із форм якісної підготовки студентів до Всеукраїнської студентської олімпіади.

     Відповідно  до наказів Міністерства освіти і науки України і ректора нашого університету Станіслава Ніколаєнка кафедра журналістики та мовної комунікації гуманітарно-педагогічного факультету провела І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням».

     Олімпіада з української мови зацікавила студентів різних факультетів та навчально-наукових інститутів, зокрема факультетів гуманітарно-педагогічного, захисту рослин, екології та біотехнологій, землевпорядкування, агробіологічного, тваринництва та водних біоресурсів, інституту садово-паркового і лісового господарства. Участь в олімпіаді ‒ це можливість розширити кругозір, проявити ерудицію, нетрадиційність мислення. Загалом у першому етапі взяли участь 278 студентів першого та другого курсів різних спеціальностей.

     Студентам було запропоновано завдання різного рівня складності, тестові завдання та есе на тему «Щастя людини. Що вкладаю у значення слова?».
     Учасники олімпіади показали здебільшого гарні знання, ерудицію.

     З-поміж студентів особливо виділилися знаннями студенти-журналісти. Саме вони посіли два перші призові місця:

1 місцеГрабовська Софія;

2 місцеКанцеляренко Віталіна; Хлопчанюк Вікторія.

Третє місце поділили студенти факультету захисту рослин Олійник Вікторія і Мамчур Денис.

     Бажаємо переможцям Олімпіади  гідно спрезентувати наш університет на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови, яка відбудеться у квітні на базі Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.

Марія Личук,
професор кафедри журналістики та мовної комунікації
гуманітарно-педагогічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook