Для школярів міста Славута провели День НУБіП України

24 лютого 2020 року
     21 лютого в місті Славута Хмельницької області за ініціативи управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради в рамках реалізації угоди про співпрацю було проведено "День Національного університету біоресурсів і природокористування України". Це новий формат профорієнтаційної та комунікативно-просвітницької роботи серед школярів. В попередні роки робота відбувалась у форматі наукової школи, участь в такому заході брали багато закладів вищої освіти, і школярі були перевантажені інформацією.

     Цьогорічний формат роботи дав можливість учням особисто обирати тему лекції/майстер-класу/воркшопу і даний захід був присвячений тільки одному університету - НУБіП України. Учні завдяки такому формату могли відчути себе на деякий час студентами, послухати цікавих лекторів, попрацювати над завданнями під час роботи секцій, відповідати на запитання лекторів. Теми доповідей були представлені за декілька днів до проведення заходу, учні мали можливість зареєструватись на зацікавлений напрямок. Науково-педагогічними працівниками НУБіП України було підготовлено 6 цікавих тем, на які зареєструвалось близько 200 школярів. Захід відбувався на базі Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, де були присутні 11-класники із 8 шкіл міста.

     Робота відбувалась по секціях зі школярами згідно обраних тем. Файчук Ольга Валеріївнак.е.н., доцент кафедри банківської справи та страхування провела «Воркшоп з основ фінансової грамотності».

     Лендєл Тарас Івановичкандидат технічних наук, доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І.Мартиненка виступив з темою «Автоматизація та компютерно-інтегровані технології».

     Цизь Олександр Михайлович, кандидат с.-г. наук, кафедра овочівництва і закритого ґрунту виступив з темою «Культивовані гриби як перспективний харчовий і лікарський продукт 21 століття».

     Веретинська Ірина Анатоліївнаасистент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів провела воршоп «Здорове харчування - ключ до якості життя».

     Боголюбов Володимир Миколайовичдоктор педагогічних наук, професор кафедри загальної екології та безпеки життєдіяльності виступив із темою «Екологія – наука про збереження людства».

     Заяць Віктор Мефодійовичдоктор економічних наук, старший науковий співробітник, завідувач кафедри земельного кадастру виступив із темою «Розвиток земельних відносин».

 

     Під час роботи кожної секції провели розіграші призів серед учнів які були найактивніші в роботі та правильно відповідали на запитання лекторів.

     Протягом роботи секцій, окрім тематичних виступів, школярам розказали про НУБіП України, проінформували про можливості отримати додаткові бали при вступі за результатами участі в Олімпіаді, запросили школярів та вчителів відвідати День відкритих дверей університету, що відбудеться 27 березня 2020. 

     Начальник відділу якості освіти, маркетингу і профорієнтаційної роботи Дмитро Мотринчук подякував начальнику відділу освіти виконавчого комітету Славутської міської ради Ельмірі Перепелиці та методисту Інформаційно-методичного центру Олегу Ставінському за організацію "Дня Національного університету біоресурсів і природокористування України" та вручив подяки за організацію профорієнтаційної роботи серед учнівської молоді та співпрацю з НУБіП України.

     З керівництвом управління освіти міста та керівництвом школи обговорили можливі шляхи подальшої співпраці, серед яких супровід наукових робіт школярів Малої академії наук, дистанційне проведення цікавих лекцій використовуючи сучасні компютерні технології тощо.

Дмитро Мотринчук,
начальник відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook