У Немішаївському агротехнічному коледжі вшанували звитягу та героїзм учасників бойових дій в Афганістані

14 лютого 2020 року
     У ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» 14 лютого 2020 року за сприяння дирекції коледжу та Бородянської районної організації воїнів-інтернаціоналістів відбувся традиційний захід вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 31 річниці виведення військ з Афганістану, який зібрав громаду селища, району, воїнів-афганців, студентів та викладачів коледжу.

     Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя. Серед очевидців тих лихоліть – наші земляки, мешканці селища, району, воїни-афганці, які живуть і трудяться серед нас.
     Це справжні герої, патріоти, живі легенди, які завжди там, де є проблеми. Сьогодні, у важкі часи для Вітчизни знову земля зрошена кров’ю, біль огортає українців, а неспокій знову торкається сердець матерів, дружин, сестер. Воїни-афганці першими встали на захист своєї Батьківщини. Їх військова витримка, сила духу, чоловічий характер так необхідні сьогодні молодим. Низький уклін героям! Низький уклін матерям загиблих.

     Шану живим воїнам і пам’ять полеглим засвідчили депутат Київської обласної ради Галина Єрко, голова Немішаївської селищної ради Сергій Замідра, протоієрей Ярослав Чопань та наголосили, про те, що пам’ять про подвиг воїнів-афганців буде жити вічно, адже вони – справжні герої, котрі не ховаються за чужими спинами, а нині зі зброєю захищають рідну країну.
     Микола Щербаков, в минулому викладач коледжу, воїн-інтернаціоналіст зазначив, що не всі з тих, хто повернувся з пораненою душею додому, дожили до цієї річниці – відлетіли у вічність. Підступний Афганістан, на превеликий жаль, так просто не відпускає. З шаною і повагою говорив про колишніх студентів коледжу, що загинули в Афганістані, про мужніх воїнів, які зараз захищають незалежність України. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Миколи Личака – воїна-афганця, що героїчно загинув в зоні проведення АТО в 2014 році. Низько вклонилися матері героя – Євгенії Личак.

     Зі зворушливою промовою звернувся до гостей заходу директор коледжу Володимир Альохін, наголосив на необхідності пам’ятати про те, які випробування випали на долю воїнів, що брали участь у бойових діях на території інших держав, про їх героїчний внесок в захист рубежів на сході нашої держави. Закликав молодь шанувати і берегти пам’ять про героїв, бути гідними їх подвигів, робити все можливе для збереження миру і України.

     Приємною несподіванкою стало вручення Володимиру Альохіну, Галині Єрко, Віктору Піщанському, отцю Ярославу відзнак «За служіння Україні» від Бородянської районної організації воїнів-інтернаціоналістів.

     Червоні гвоздики лягли на чорний граніт меморіалу воїнам-афганцям…
     Давно закінчилася афганська війна. Багато молодих воїнів були нагороджені орденами і медалями. Але найвищою нагородою для тих, хто уцілів, є життя, а для загиблих – вічна пам'ять…

Олена Приходько, Олена Кищук 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook