Лауреати премії Президента України отримали свідоцтва і нагрудні знаки з рук голови держави

14 лютого 2020 року
     Наприкінці минулого року премії Президента України для молодих вчених отримали завідувач кафедри менеджменту імені професора Й. С. Завадського Надія Резнік і доцент Анна Слободяник. Вони відзначені за роботу «Детермінанти розвитку біржового ринку агропродовольчої продукції в Україні». Вчора Президент України Володимир Зеленський зустрівся з лауреатами та вручив свідоцтва і нагрудні знаки. На зустріч, окрім науковців, були запрошені міністри та представники бізнесу, щоб вони могли познайомитися з їх роботами. Про бачення та плани лауреатів – наша розмова.

  

 

  • Тож у чому актуальність вашої роботи?

     – Робота надзвичайно актуальна, адже ключем до успішного функціонування ринку сільськогосподарської продукції є захищений від цінових коливань виробник. Справедлива ринкова ціна – ось що дасть біржа ринку агропродовольчої продукції в Україні.

  • Чи очікували на таку високу оцінку?

     – Однозначно, для нас це було дуже приємно і важливо. Насамперед тому, що вже отримали багато схвальних відгуків від практиків, тож сподівалися на успішний результат та визнання у науковій площині.

  • Як вважаєте, подібні відзнаки стимулюють молодих науковців?

     – Однозначно. Так ще більше розумієш значущість фундаментальних і прикладних досліджень та їхню нагальність для нашої держави.

  • Які ще відзнаки мрієте отримати?

     – Вдосконалюємо існуючі наукові здобутки, адже немає меж досконалості, а у науці – тим більше. Працюємо над розширенням нових тем дослідження. Попереду багато роботи. І головною «відзнакою» стало б збагачення наукової економічної школи НУБіП України новим молодим «інтелектом» у прагненні освітнього та наукового розвитку держави. А для цього треба створити умови, підвищити престиж наукової праці.

  • І традиційне питання: найближчі плани.

     – Спробувати створити ефективну комунікацію та партнерство між наукою, освітою, владою та бізнесом, щоб наш майбутній випускник завжди зміг реалізувати себе. Для цього, як ніколи, потрібна підтримка – і держави, і приватного сектору.

Розмовляла Ірина Білоус
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook