ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ— ЦЕ МРІЯ МОГО ЖИТТЯ!

10 лютого 2020 року
Корпус 11 ауд.316

Саме так озвучила свою мрію випускниця Гусятинського коледжу, що на Тернопільщині Кучарська Ірина, яка планує навчатись на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК. З нею поспілкувався доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Василів Володимир. 

- Звідки Ви дізнались про НУБіП України та зокрема про факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК ?
- Звичайно, що навчання в коледжі доходить до логічного завершення. Вже зовсім скоро ми отримаємо дипломи молодшого спеціаліста, і постане питання: «Чим займатись далі: іти працювати, чи продовжувати здобувати освіту?». Особисто я віддаю перевагу другому варіанту. Адже вища освіта відкриває переді мною нові можливості і перспективи. Чесно кажучи, Київ, як місто для подальшого навчання, не входив у мої плани.
Але, волею долі так сталося, що у листопаді минулого року до нашого коледжу завітав Василів Володимир, який розповів нам про НУБіП України, спеціальності і освітні програми за якими здійснюється підготовка фахівців на факультеті харчових технологій, специфіку навчання та перспективи працевлаштування після закінчення університету.
І моя думка кардинально змінилась. Особливий інтерес у мене викликала інформація про нову освітню програму «Технології здорового харчування, оздоровчих та фітнес продуктів».
- А чому Ви вирішили обрати саме цю спеціальність?
- На жаль сучасна людина, в силу своєї зайнятості та наявності різних спокус, все менше звертає увагу на стан свого здоровя. Веде малорухливий спосіб життя, вживає неякісні харчі, не займається фізкультурою та спортом. А це призводить до виникнення різних хвороб, прискорення процесу старіння, і в решті решт до зниження тривалості життя. Ця проблема дуже актуальна і для нашої країни. Адже згідно останніх даних кількість населення в Україні зменшилась до 37 мільйонів. І на мою думку це сталось не тільки через політичні, економічні та екологічні проблеми. А на сам перед через недбайливе ставлення українців до свого здоровя.
Тому вважаю, що необхідно розвивати у людей здатність оцінювати рівень індивідуального здоров’я, аналізувати спосіб життя та його вплив на здоров’я для того щоб бути здоровими, енергійними і життєрадісними.
- На Вашу думку, яка основна місія цієї професії?
- Повинен бути спеціаліст, який вмітиме здійснювати оцінку та корекцію раціону харчування людини, надаватиме рекомендації щодо ведення здорового способу життя.
Також важливою місією цієї професії є пропагування основних принципів раціонального харчування для того щоб спонукати людей до здорового способу життя, та активного дозвілля оздоровчої спрямованості. І це є підгрунтям для повноцінного різностороннього розвитку як кожної окремої людини, так і нації в цілому. Сильної нації- справжніх патріотів України!
- Чого Ви очікуєте від навчання в університеті?
- Від навчання я очікую здобути нові знання та мати змогу застосувати їх на практиці. Я надіюсь, що викладачі зможуть допомогти мені розкрити в собі справжнього спеціаліста- професіонала. Я не чекаю від навчання чогось неймовірного. Я просто знаю, що все залежить від мене, а не від аудиторії чи викладача. Єдине моє бажання- професіоналізм викладачів, щоб я змогла перейняти в них все що знадобиться мені у виробничій чи науковій діяльності. НУБіП України, на мою думку, є найкращим освітнім закладом України. Впевнена, що навчання тут буде достойним. Я знаю, що зможу досягти багато завдяки НУБіП Українита факультету харчових технологій! Адже здорове харчування- це ключ до якісного життя!
 
Розмовляв
доцент кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК
Василів Володимир
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook