Спланували роботу на лютий: якісне навчання, профорієнтація та системна робота в гуртожитках

4 лютого 2020 року
     4 лютого 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка пройшла нарада з планування роботи адміністрації на лютий. Головні питання – організація якісного навчального процесу, стан фінансування,виділення капітальних вкладень на будівництво спорткомплексу, профорієнтаційна робота, дотримання етичних норм, облаштування кімнат в гуртожитках для першокурсників.

     У вступному слові ректор детально зупинився на необхідності дотримання дисципліни, постійному контролі за відвідуваністю і змісту навчання. Серйозні виклики у колективу у зв’язку з запровадженням формульного підходу фінансування. І його обсяги прямопропорційні контингенту – якості і кількості студентів. Це значить, що потрібно провести повну мобілізацію на профорієнтаційну роботу. Тут відкриті три своєрідні фронти. Перший – для випускників шкіл – працює підготовче відділення та триває дистанційний етап олімпіади для вступу. Завдання тут – мати кількість учасників на рівні ліцензійного обсягу. Другий – випускники коледжів – які цього року здають ЗНО. Керівники факультетів та ННІ повинні провести відповідні зустрічі в коледжах і не тільки тих, які входять до нашої структури, щодо організації здачі цих іспитів за технологією ЗНО. Третій – для вступників в магістратуру – потрібно розширити рекламно-агітаційну роботу, запросити на навчання кращих випускників бакалаврату інших закладів вищої освіти, а для випускників НУБіП організувати додаткові заняття, зокрема з іноземної мови. На допомогу цьому повинна запрацювати на повну потужність університетська медіа-лабораторія. Найближчим часом будуть оновлюватися презентаційні відеоролики факультетів та ННІ, відповідні доручення отримав декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук, керівник прес-служби.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на результатах перевірки стану протипожежної безпеки і запевнив, що в цілому ситуація є задовільною, а для усунення зауважень складений план, реалізацією якого опікується керівник відповідного відділу Володимир Матросов. Перший проректор повідомив про результати конкурсного відбору наукових проектів, що фінансуватимуться з державного бюджету. Також 145 наукових робіт студентів на конкурс, хоча потенціал – в двічі більший. Йшлося і про акредитацію освітньо-наукових програм – їх потрібно акредитувати 43!

     Про акредитацію освітніх програм говорив і проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Чотири з більш, ніж чотирьох десятків розпочали в лютому цей процес. Окрім вище згаданих завдань, проректор назвав проведення І та участь у ІІ етапі всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальностей та дисциплін. У зв’язку з необхідністю посилення санітарно-епідеміологічного контролю системно будуть проводитися заходи в студентських гуртожитках: щомісяця за участі декана чи директора, щотижнево – заступника.

    Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко традиційно зупинився на ремонтних роботах і фокусуватися вони будуть на облаштуванні кімнат гуртожитків для студентів нового набору.

     Директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко озвучив стан сплати за навчання і проживання. Продовжується набір іноземних студентів на підготовчі курси, відбір студентів для участі в програмах академічної мобільності. Окремий напрямок – організація підготовки та подачі заявок на участь у грантах на наукові дослідження.

     Учений секретар Оксана Барановська представила план роботи ректорату на лютий. 26 лютого відбудеться засідання вченої ради нового складу, який обраний на конференції трудового колективу.

     Завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов повідомив про оголошення нового набору студентів на кафедру та організацію співбесід та зустрічей з бажаючими на факультетах та ННІ.

Денис Рудень

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook