Учнівська наукова школа вчергове пройшла на Христинівщині

22 січня 2020 року
     Представники Національного університету біоресурсів і природокристування України на чолі з проректором з навчальної і виховної роботи Сергієм Квашою 21 січня провели учнівську наукову школу у Христинівському районі Черкаської області. Цьогорічний захід все втретє відбувається у Верхняцькому навчально-виховному комплексі "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-ліцей" Христинівського району Черкаської області. Учнівська наукова школа Христинівщини відбулась за участю представників Національного університету біоресурсів і природокористування України та Управління освіти, культури, молоді та спорту Христинівського району.

 

     Під час урочистого відкриття було вручено подяки начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Людмилі Марченко та директору Верхняцького НВК Світлані Остапенко.

 

     На пленарному засіданні виступив проректор з навчальної і виховної роботи, доктор економічних наук, професор Сергій Кваша, який презентував конкурентні переваги університету. 

 

     Після цього виступив секретар приймальної комісії, кандидат с.-г. наук  Сергій Ковалевський, який розказав про Правила прийому до НУБіП України на 2020 рік.

 

     Потім наукова школа продовжилась на секційних засіданнях, де діти мали можливість послухати цікаві доповіді за вподобаними напрямами. Доцент кафедри комп’ютерних наук, к.т.н. Ірина Ясенова виступила з темою «Інформаційні революції».

 

     Старший викладач кафедри будівництва, к.т.н Євгеній Дмитренко виступив з темою «Використання комп’ютерних технологій у промисловому будівництві як запорука успіху сучасного фахівця».

     Доцент кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології, кандидат с.-г. наук, Анна Ярош виступила з темою «Сучасні можливості зрошувальних технологій в умовах глобальних змін клімату».

     Професор кафедри конярства і бджільництва, доктор с.-г. наук, Валерій Броварський виступив з темою «Біологія життя і значення медоносних бджіл».

     Доцент кафедри фінансів, кандидат економічних наук Галина Скрипник виступила з темою «Фінансова грамотність – запорука добробуту сім’ї та економічного піднесення України».

 

     Професор кафедри міжнародних відносин та гуманітарних дисциплін, д.філос.наук Володимир Калуга виступив з темою «Як досягти успіху та зробити життя затишним».

 

     Під час учнівської науковою школи діти могли ознайомитись з Національним університетом біоресурсів і природокористування України, начальник відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи Дмитро Мотринчук роздавав інформаційні матеріали та буклети про університет.

 

     Під час учнівської наукової школи було проведено невеликі конкурси, де за кращі відповіді було вручено призи.

     Необхідність проведення учнівських наукових шкіл надзвичайно висока, це зокрема корисно і самим школярам, які мають можливість отримати нову корисну інформацію, відчути себе на деякий час студентами, а також корисно для університету, оскільки є можливіть презентувати себе, і отримати в майбутньому цілеспрямованих абітурієнтів, які вже визначились вузом, вибрали спеціальність яку хочуть здобувати. 

     Завдяки проведенню учнівської наукової школи Хрестинівщини, в попередні року, в НУБіП сьогодні навчається кілька студентів, які рініше брали участь в науковій школі. Ось деякі з них: студентка 1 курсу економічного факультету спеціальності облік і оподаткування Рудь Анна, студент 3 курсу факультету конструювання та дизайну спеціальності галузеве машинобудування Мельник Іван

 

Дмитро Мотринчук,

начальник відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook