Обмін досвідом або ІІ Київський музейний форум

15 грудня 2019 року
     З ініціативи uолови Національної спілки театральних діячів України Богдана Струтинського у партнерстві з Педагогічним музеєм України, Національним музеєм Тараса Шевченка, Музеєм Становлення української нації за підтримки Департаменту культури КМДА, 9 та 10 грудня 2019 р. пройшов ІІ Київський музейний форум, у якому взяла учать директор музею історії НУБіП України, к.і.н. Поливач Марія Анатоліївна.

  

Директор музею історії НУБіП України Поливач М. А.

     Основною метою форуму було налагодження співпраці між установами сфери культури, отримання практичного досвіду розробки та реалізації спільних проектів. Вдало скорегована програма форуму дозволила учасникам взяти участь у загальному обговоренні найбільш актуальних питань, пов’язаних з функціонуванням музеїв, та долучитись до більш практичного обміну досвідом під час групової роботи над реальними проектами.
     Можна виділити два основні напрями музейного форуму:
1) Дискусійна платформа та обмін досвідом.
2) Практична робота над потенційними проектами.

     На ІІ Київський музейний форум з’їхалися учасники з усієї України, зокрема з Закарпаття та Одеси, Вінниці та Дніпра, загалом понад 100 учасників з усієї нашої країни та Польщі. Найбільш жваво обговорюваними темами було отримання грантів, як від Українського культурного фонду, так і від грантової програми ЄС «Дім Європи».

  

    Форум видався дуже багатий на цікавих спікерів, серед них були: гість з Польщі Дмитро Панто – д.і.н., головний фахівець наукового відділу Музею Другої Світової війни; Михайло Зубар – завідувач науково-дослідним відділом виставкових проектів, видавничої справи, дитячих та музейних програм та зв’язків з громадськістю Національного музею Тараса Шевченка; Валерій Галан – ідеолог та засновник Музею «Становлення української нації», бізнесмен, президент федерації карате в Україні; Андрій Котлярчук – співавтор археологічних, етнографічних експозицій та екскурсійних маршрутів заповідника Тустань, проекту охоронних зон заповідника Тустань, координатор етнографічних експедицій Бойківщиною; Ольга Клебанська – менеджер Мистецького арсеналу; Мілена Чорна – провідний фахівець аналітичного відділу Українського культурного фонду та ін.

     Дякуємо організаторам за корисний та насичений захід. До нових проектів!

Марія Поливач,
директор музею історії НУБіП України

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook