У центрі уваги – дотримання правил протипожежної безпеки

5 грудня 2019 року
     Після трагедії в Одесі, де горіла будівля одного з навчальних закладів Південної Пальміри і яка завдала людських жертв, у вишах України знову звернули увагу на питання пожежної безпеки.

     І хоча у НУБіП у цьому плані загалом все гаразд, що і засвідчили нещодавні навчання за участю пожежних частин Києва, сьогодні під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка пройшла відповідна робоча нарада, яка зібрала керівників всіх факультетів та ННІ, підрозділів і служб. В її ході очільник університету вкотре наголосив на необхідності беззастережного дотримання правил протипожежної безпеки – як в корпусах, так і студмістечку, особливо у святкові дні.

     Продовжуючи тему, перший проректор Ігор Ібатуллін нагадав, що для запобігання потенційним пожежам підготовлено наказ по університету, який повинен неухильно виконуватися. Для цього слід організувати практичне навчання працівників і провести повторний інструктаж, перевірити наявність і готовність засобів протипожежного захисту, внутрішніх протипожежних водогонів і пожежних гідрантів, подбати, щоб не зловживали застосуванням електроприладів, а самі вони були справними. У корпусах і гуртожитках горища і коридори повинні бути вільними.

     Пам’ятаймо: трагедія в Одесі трапилася саме через порушення цих правил…

Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook