Розвиток важкої атлетики та гирьового спорту в НУБіП України

25 листопада 2019 року
     В цьому навчальному році до складу науково-педагогічних працівників нашого університету було запрошено двох провідних тренерів України з важкої атлетики і гирьового спорту. Збірну НУБіП України з важкої атлетики очолив майстер спорту України Безуглий Юрій Борисович, а гирьового спорту – майстер спорту України міжнародного класу 10-ти разовий чемпіон України багаторазовий призер Чемпіонатів Європи і Світу – Андріяш Віталій Віталійович.

     З вересня місяця почалися тренування збірних команд. До секції важкої атлетики записалося 12 студентів, а гирьовим спортом виявило бажання займатися 10 осіб. Було затверджено графік тренувань – 4 рази на тиждень. За підтримки Ректорату за кошти університету було закуплено 2 олімпійські штанги, важкоатлетичні пояси, гирі різної ваги. Секції почали активно працювати і на сьогодні кількість студентів, що розпочали свої тренування з важкої атлетики збільшилася до 24 осіб, а гирьового спорту до 21. Студенти секції гирьового спорту відзначають високий професіоналізм та доброзичливість нового тренера, говорять що він надихає своїм прикладом і мотивує до занять, створює теплу, дружню атмосферу, легко і доступно подає інформацію як для новачків так і для спортсменів.
     Окрім збільшення чисельності секцій є і перші спортивні результати – аспірат другого року навчання факультету конструювання та дизайну Іван Кузмич виконав норматив і йому присвоєне звання майстра спорту України з важкої атлетики.

     У середу 20 листопада було проведено відкрите тренування з гирьового спорту, на яке завітав ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко та проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Поспілкувавшись зі спортсменами, ректор побажав спортивної наснаги та успіху у змаганнях.

  

  

 

     Запрошуємо всіх бажаючих до секцій з важкої атлетики та гирьового спорту. Про розклади тренувань можна дізнатися з інформаційних стендів на кафедрі фізичного виховання навчальний корпус № 9.

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання
гуманітарно-педагогічного факультету

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook