Факультет ветеринарної медицини гостинно зустрів майбутніх абітурієнтів

25 листопада 2019 року

22 листопада 2019 року на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України був організований «День відкритих дверей» для випускників коледжів, технікумів, шкіл, гімназій, ліцеїв та їх батьків. У цей день на факультет завітало більше 70 абітурієнтів з Київської, Черкаської, Чернігівської, Дніпровської, Донецької, Вінницької, Херсонської, Миколаївської, Житомирської областей України. Спочатку була зустріч з ректором університету, проректорами, секретарем Приймальної комісії та Головою студентської організації університету, де були висвітлені основні досягнення університету та перевага навчання в НУБіП України. Силами студентської організації та кафедри культурології університету для абітурієнтів був організований концерт.

А, звичайно, основне, що цікавило абітурієнтів, які бажають отримати фах ветеринарного лікаря, було представлено на факультеті ветеринарної медицини в оновленому конференц-залі. Усім абітурієнтам були роздані буклети факультету та кафедр, студентська газета та інші матеріали, які презентували факультет ветеринарної медицини НУБіП України. Декан факультету Микола Цвіліховський та його заступник з навчально-виховної роботи Василь Данілов презентували історію та сьогодення факультету, представили науково-педагогічний колектив кафедр, ознайомили абітурієнтів та їх батьків з матеріально-технічною базою. Акцент був зроблений на те, що факультет динамічно розвивається, навчальні плани підготовки фахівців ветеринарної медицини узгоджені з передовими європейськими університетами і вимогами Міжнародного епізоотичного бюро (МЕБ). Виступаючі особливу уваги звернули на те, що менш ніж через рік факультет буде відзначати славетну дату – 100- річчя від дня його заснування. Декан факультету та його заступник наголосили на тому, що в галузі знань «Ветеринарна медицина» є дві спеціальності: 211 «Ветеринарна медицина» і 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», і абітурієнти мають право вибору. Також абітурієнти були проінформовані, що з 2020 року вступ на базі молодшого спеціаліста ветеринарної медицини, тобто на базі коледжу і технікуму, буде проводитись тільки за освітнім ступенем «Магістр».

Абітурієнти відвідали одну з клінічних кафедр, а саме, кафедру паразитології і тропічної ветеринарії, де професор Михайло Прус представив матеріально-технічну базу та мікропрепарати для навчального процесу. Особливий інтерес викликало в абітурієнтів відвідування кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, де були продемонстровані пластиновані препарати та музей кафедри.

  

Після цього абітурієнти відвідали Клінічний центр «Ветмедсервіс», де ознайомились із сучасним обладнанням для діагностики та лікування дрібних домашніх тварин, яке представив завідувач центру В’ячеслав Соломон.

Отож! Чекаємо випускників коледжів, технікумів, шкіл, гімназій і ліцеїв у лаві студентів факультету ветеринарної медицини НУБіП України.

Василь Данілов, Юрій Жук
Заступники декана

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook