Представники кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука взяли участь в обговоренні проблем застосування земельного законодавства, що відбулося у Касаційному господарському суді Верховного Суд

18 листопада 2019 року

       Земельні відносини набули нині в Україні первісного суспільного значення. Тому 15 листопада 2019 р. у Касаційному господарському суді Верховного Суду відбувся круглий стіл на тему «Земельні спори: актуальні питання застосування законодавства та судової практики», який підкреслив належний рівень земельного питання, зокрема щодо земельно-орендних відносин, з огляду на прогнозоване запровадження повноцінного ринку земель, наслідком якого безумовно стане зростання обсягу земельних спорів.

                                             Фото 1

      Разом із суддями Великої Палати Верховного Суду, Касаційних Господарського та Цивільного Судів Верховного Суду, суддями господарських судів з усіх регіонів нашої країни, представниками наукової громадськості Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» в дискусії взяли участь представники Національного університету біоресурсів і природокористування України – завідувач кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука, доктор юридичних наук, професор, науковий консультант Верховного Суду В.М. Єрмоленко та професор цієї ж кафедри, доктор юридичних наук, професор О.В. Гафурова.
      У ході роботи круглого столу обговорювалися питання, пов’язані з практикою Верховного суду щодо застосування Закону України «Про оренду землі», а також способів захисту прав у справах зі спорів, що виникають із земельних відносин. Особлива увага була приділена аналізу земельно-правових аспектів у рішеннях Європейського Суду з прав людини проти України. Представники нашого університету активно виступили у обговоренні насущних проблем земельного законодавства і судової практики, за що одержали подяку від організаторів заходу.
 

         
Олена Гафурова,
професор кафедри аграрного, земельного та
екологічного права ім. акад.В.З. Янчука
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook