Україно-кубинський діалог у НУБіП України розпочато!

15 листопада 2019 року

15 листопада 2019 року, з нагоди 500-річчя від дня заснування Гавани наш Університет відвідала делегація посольства Республіки Куба в Україні. У межах візиту делегації відбулася зустріч ректора Станіслава Ніколаєнка із Послом Республіки Куба Натачею Діас Агілерою. В обговоренні напрямів співробітництва взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук та декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк.

У процесі зустрічі було обговорено конкретні плани та перспективи подальшої співпраці з кубинськими колегами, зокрема: напрями співпраці із закладами вищої освіти освіти Куби та участь делегації науковців НУБіП України у XII Міжнародному конгресі вищої освіти, який пройде 10-14 лютого 2020 року у місті Гавана. На зустрічі також було обговорено можливість підписання меморандуму щодо співпраці нашого Університету з провідними закладами вищої освіти Куби.

Після завершення зустрічі з ректором Станіславом Ніколаєнком кубинська делегація зустрілася з викладачами і студентами-міжнародниками.


Захід пройшов у теплій та дружній атмосфері. Пані Посол свою доповідь присвятила історії Гавани та питанням збереження культурно-історичної спадщини, що є надзвичайно актуальними сьогодні і для Києва. Досвід відновлення об’єктів історичної пам’яті, схвалений ЮНЕСКО, може стати дороговказом для реалізації прагнень України представити свої культурно-історичні пам’ятки на міжнародному рівні. Поради пані Натачі Діас Агілери є конструктивними для майбутніх фахівців у сфері міжнародних відносин, підкреслив у своєму виступі декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук.

Декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк у своїй промові переконливо запевнив, що сьогоднішня зустріч лише перший крок до співробітництва між факультетами НУБіП України і кубинськими партнерами.

Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук підкреслив, що сьогоднішня зустріч - це новий поштовх у співпраці з Республікою Куба, адже нашим університетом підготовлено 182 фахівця з різних напрямів сільськогосподарського виробництва для кубинського народного господарства, а наші вчені спільно з зарубіжними колегами працювали над численними науково-технічними та науковими проектами. Також проректор відмітив, що Куба однією з перших підтримала Україну після Чорнобильської катастрофи, прийнявши на оздоровлення понад 24 тисячі дітей з України.

 

Родзинкою зустрічі стала цікава концертна програма: іспанською мовою звучала поезія видатного борця за свободу і незалежність Куби Антоніо Гереро Радрігеса, присутні почули музичне вітання від студії естрадного співу «Voitvoice» в особі студенток Анастасії Парфенюк та Ольги Астаф’євої і переглянули відеосюжет про Гавану.

Підсумовуючи результати зустрічі, пані Натача Діас Агілера та декани факультетів домовилися про співпрацю у сфері науки та освіти шляхом створення робочої групи для підготовки проекту меморандуму, який планується підписати вже на початку наступного року.

 

Зустріч завершилася колективним знімком на згадку про перебування делегації посольства Республіки Куби у стінах нашого Університету.


Вікторія Хвіст, Олена Кропивко,
доценти кафедри міжнародних відносин і суспільних наук
гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook