Університет приймає гостей: на базі НУБіП пройшло виїзне засідання Міністерства освіти і науки України

13 листопада 2019 року
    Сьогодні на базі НУБіП України пройшло виїзне засідання Міністерства освіти і науки України. Серед його учасників – заступники міністра Юрій Полюхович та Єгор Стадний, генеральний директор директорату науки Дмитро Чеберкус, проректори з наукової роботи та очільники наукових підрозділів з більш як 40 провідних університетів України.

     Місце засідання обрано не випадково: вже півроку, як на базі нашого університету працює Центр колективного користування науковим обладнанням з новітніх агротехнологій «Агропромисловий комплекс, лісове і садово-паркове господарство, ветеринарна медицина». Головною темою зустрічі стало обговорення діяльності вже існуючих 14 таких центрів за науковими напрямами та перспективи створення нових.

    Наші гості ознайомилися з виставкою наукових досягнень НУБіП України, відвідали УЛЯБП АПК, НДІ сільськогосподарської радіології, ряд сучасних наукових лабораторій, створених в університеті за останні роки.

     Серед багатьох університетських розробок цікавість викликали інтегрована система моніторингу захистів лісів від пожеж, інноваційні технології обліку лісових ресурсів, система дистанційного моніторингу стану азотного живлення з використанням БПЛА, технології біологізації землеробства та вирощування фітоенергетичних культур, електронні атласи використання земель, система електронного дорадництва, пластинація біоматеріалів, прилад для штучного осіменіння бджолиних маток тощо.

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

     Вітаючи учасників, ректор Станіслав Ніколаєнко представив НУБіП і концепцію його розвитку, міжнародні зв’язки, що сприяють науковій кооперації з нашими зарубіжними партнерами, наукові здобутки. Він також спинився на механізмах активізації співпраці з бізнесом та інноваційній діяльності, участі університету у формуванні кластерних технологій, реалізації стратегії розвитку університетів за моделлю «Від хорошого до великого».

 

  

     Перший заступник міністра освіти і науки Юрій Полюхович, звертаючись до учасників з вступним словом, розповів про нову стратегію міністерства щодо розвитку та підвищення ефективності провадження наукової діяльності у вищій школі, стан імплементації нормативних актів щодо формування європейського дослідницького простору.

 

  

  

     У виступах координаторів діяльності Центрів колективного користування висвітлено наявні здобутки, завдання та проблеми, які слід спільно вирішувати. І приклад НУБіП щодо співпраці з міністерством і партнерами, за словами Дмитра Чеберкуса, – тому яскраве підтвердження.

  

 

  

  

     Після ознайомлення з Центром університету (лабораторії агробіологічних досліджень, обліку лісових ресурсів, інтродукції та селекції деревних рослин, ветеринарно-діагностичних досліджень) учасники обговорили результати засідання, схвалили відповідний проєкт рішення.

Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook