ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ПРОЕКТНОГО МЕНЕДЖЕРА

7 листопада 2019 року

У Міжнародний день проектного менеджера, який відзначається у 2019 році 7 листопада, викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України вітають колег-науковців і бізнесових партнерів із професійним святом!

Без ефективного проектного менеджера успішність будь-якого старт-апу завжди знаходитиметься під загрозою. Адже саме від обізнаності і грамотності project managers залежить, чи встигне команда виконати завдання в строк, чи вистачить запланованого бюджету на реалізацію ідеї, скільки людей потрібно залучити і як мотивувати колектив на конструктивну працю.

Пропонуємо добірку цікавих цитат, які доповнюють глибокий зміст проектного управління:

1. «Ваш найголовніший актив — це ви самі. Вкладіть свій час, свої зусилля і гроші в навчання, підготовку і підтримку вашого найголовнішого активу». Том Хопкінс (світовий авторитет по технікам і методам продажів)

2. «Досвід сам по собі нічому не вчить. Без теорії досвід не має сенсу. Без теорії немає питань, що можна задати. Отже, без теорії немає навчання». Вільям Едвардс Демінг (американський вчений, статистик і консультант з теорії управління якістю)

3. «Найбільш коштовні та потенційно продуктивні ресурси розподіляються гірше всього». Пітер Друкер (педагог та один із найвпливовіших теоретиків менеджменту XX століття)

4. «Спад часто відкриває прекрасні можливості для проектування. Дуже допомагає думка про те, що гарні часи — це добре, а погані — ще краще». Коносуке Мацушіта (засновник глобальної корпорації «Panasonic»)

5. «Як шкода, що не можна купувати наших менеджерів з їх справжньої вартості і продавати за ціною, в яку вони самі себе оцінюють». Малкольм Форбс (редактор і бізнесмен, видавець Forbes)

6. «Є особливо ефективний метод отримання інформації, яким не користуються більшість менеджерів. Потрібно просто піти туди, де працюють, і подивитися, що там робиться». Ендрю Гроув (співзасновник Intel, ефективний топ-менеджер)

7. «Менеджмент — це ступінь ефективності подолання драбини до успіху; лідерство — розуміння, чи до тієї стіни ця драбина приставлена». Стівен Кові (всесвітньо відомий фахівець у сфері лідерства та менеджменту)

У сучасних реаліях роль проектного менеджменту виходить за межі контролю над показниками продуктивності і має стратегічне значення для замовника. Потужні теоретичні знання, прогресивні практичні вміння, навички управлінця і організаторське натхнення забезпечить педагогічний склад кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту на чолі із завідувачем кафедри, членом-кореспондентом НАН України, доктором економічних наук, професором Шинкарук Лідією Василівною.

Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту є випусковою для нової генерації проектних менеджерів.

 

 

Мар’яна Аксентюк,
Олена Сова,

доценти кафедри виробничого та
інвестиційного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook