Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК відкрив двері для школярів і випускників коледжів з усіх куточків України
Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК взяв активну участь у проведенні Дня відкритих дверей для майбутніх студентів, які завітали до НУБіП.
Основними гостями заходу стали більше 30 осіб школярів, батьків, вчителів та студентів коледжів з Києва та різних куточків України, а саме:
- Прилуцька ЗОШ І-ІІІ ст. №2;
- Броварська ЗОШ І-ІІІ ст. №7;
- Київська гімназія №283;
- Миронівський академічний ліцей №2;
- Терезинський НТО І-ІІІ ст.;
- Хмельницький торгово-економічний коледж;
- Середня загальноосвітня школа № 215, м. Київ;
- Гусятинський коледж ТНТУ ім. І. Пулюя;
- Коледж ресторанного господарства НУХТ, м. Київ;
- Іллінецький аграрний коледж, Вінницька обл.;
- Технолого – економічний коледж Білоцерківського НАУ, Київська обл.;
- Вище професійне училище №10, м. Київ;
- Бориспільський навчально–виховний комплекс “Гімназія“ Перспектива” – загальноосвітня школа I-II ступенів, Київська обл.;
- Городищенський коледж Уманського національного університету садівництва, Черкаська обл.
Після зустрічі ректора Станіслава Ніколаєнка з учнями, продовжилось спілкування на кафедрах та лабораторіях факультету, де їх зустріла декан Лариса Баль-Прилипко, яка розповіла про переваги навчання на факультеті, наукову та громадську діяльність, історію факультету та відповіла на запитання гостей.
Особлива увага була зосереджена на матеріально-технічній базі кафедр факультету, наявності сучасного лабораторного забезпечення.
Абітурієнти ознайомились з навчальними лабораторіями кафедр, основними дослідженнями, які проводяться у лабораторіях.
Особливий інтерес у майбутніх абітурієнтів викликали дослідження перевірки якісного складу молока: вмісту жиру, білку, води, сухого знежиреного молочного залишку та температури замерзання, які вони власноруч могли провести на експрес-аналізаторі Еkomilk.
Також відвідувачі, за участю викладачів факультету, мали можливість власноруч здійснювати вимірювання фізико-хімічних показників (рН, окисно-відновний потенціал) якості найбільш поширених напоїв – Coca-cola, Fanta та питної води; проводити оцінку якості фруктів та овочів на вміст нітратів.
Також перед присутніми виступив заступник голови студентської організації факультету Даніїл Маліков, який акцентував увагу на студентському житті, культурно-масових заходах, які проводяться на факультеті, студентському самоврядуванні та умовами проживання у гуртожитку.
Протягом дня гості дізналися про правила прийому до НУБіП України та вимоги до вступу на спеціальності 181 «Харчові технології», 229 «Громадське здоров'я», поласували смаколики з гарячим чаєм та кавою і у неформальній обстановці поспілкувалися зі студентами та випускниками факультету.
То ж чекаємо абітурієнтів у студентських лавах факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України.
До зустрічі!
Наталія Слободянюк,
заступник декана факультету харчових
технологій та управління якістю продукціїК