Священний вогонь пам’яті не згасає: у Немішаївському агротехнічному коледжі відзначили 75-річницю визволення України

29 жовтня 2019 року
     28 жовтня 2019 року у ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» з нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників проведено дуже зворушливий і сердечний вечір-реквієм «Священний вогонь пам’яті не згасає».

     Зібралися викладачі, співробітники, студенти, ветерани Афганської війни, учасники АТО, гості і просто небайдужі, щоб віддати данину пам’яті героям, вшанувати подвиг і жертовність українського народу у Другій світовій війні.

     Серед запрошених почесних гостей – депутат обласної ради Галина Єрко, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Ярослав Чопань, який провів панахиду за загиблими, голова Немішаївської селищної ради Сергій Замідра, голова об’єднаної Брусилівської громади Володимир Габенець, представник депутата Київської обласної ради, голови партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» Дениса БорисенкаТетяна Ольховик, голова Бородянської спілки ветеранів Афганістану Олександр Герасименко, голова ветеранської спілки с. Микуличі Микола Примаченко, заступник голови ради ветеранів с. Немішаєве Валентина Мізернюк та ін.

     «Ми не маємо права забути ці трагічні сторінки історії. Ми вшановуємо пам'ять всіх українців, які віддали життя, звільнюючи українську землю від окупантів. Сьогодні, коли на Сході України лунають постріли і гинуть люди, українці, як ніхто, розуміють цінність миру для своєї держави та її суверенітету. Ми самовіддано боремося за свободу, як колись боролися наші дідусі та бабусі, а відтак – ми переможемо! Пам’ять тих, хто самовіддано рятував рідну землю і здобув перемогу над окупантами, назавжди жива у наших серцях!» – зазначив директор коледжу Володимир Ілліч Альохін.

     «В День визволення України від фашистських загарбників ми із сумом і гіркотою згадуємо про події Другої світової війни, які мали трагічні наслідки для кожної української родини, і для моєї в тому числі. Завдяки подвигу мільйонів героїв ми отримали перемогу над нацизмом, і сьогодні низько вклоняємося, вшановуючи пам’ять тих, завдяки кому це стало можливим» – зауважила депутат обласної ради Г.Г. Єрко.

     Додавали зворушливості цьому заходу пісні та музика тематики Другої світової війни, демонстрація документальних кадрів про війну, вічний вогонь, почесна варта хлопців-студентів у військових строях, підсвічені пам’ятники Меморіалу Слави, до якого покладали квіти і вінки та сотні запалених лампадок, які принесли студенти.

     Час минає, але у пам’яті поколінь навіки залишається приклад патріотизму та мужності, непохитної волі, відданості та любові до рідної землі. Наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про кожного, хто боровся з ворогом на фронті чи в тилу, загинув на окупованій території, в таборах смерті, чиє життя обірвалося на шляху до Великої Перемоги.

     Ми шануємо і пам’ятаємо всіх, хто захищав нашу землю від німецько-фашистських загарбників, і пишаємося героями, які сьогодні відстоюють нашу незалежність і захищають нас кожен день. Ми пам’ятаємо, на якій героїчній землі живемо. Наш народ – сильний духом і вірний ідеалам добра і справедливості і це – назавжди!

Олена Кищук
Фото: Ніна Моос
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook