Українська лабораторія якості і безпеки продукції АПК НУБіП України – ввійшла до складу глобальної мережі лабораторії ґрунтів ФАО

26 жовтня 2019 року
     У листопаді 2017 року Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FАО) в межах Глобального ґрунтового партнерства (GSP) створила Глобальну мережу лабораторій ґрунтів (GLOSOLAN) щодо гармонізації методів, вимірювань, показників для сталого управління та охорони ґрунтових ресурсів. До глобальної мережі лабораторій FАО ввійшла Українська лабораторія якості і безпеки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України.

     Головною метою GLOSOLAN є підвищення ефективності функціонування лабораторій щодо розробки стандартів та гармонізації процедур аналізу ґрунтів. Використання даних системи GLOSOLAN забезпечить прийняття оптимізованих рішень щодо досягнення цілей сталого розвитку.
     GLOSOLAN сприяє створенню Національних мереж лабораторій ґрунтів та запрошує зацікавлені лабораторії приєднатися до мережі.

     Слід зазначити, що впродовж останніх років експерти FАО неодноразово відвідували нашу лабораторію з метою оцінки можливостей її інтеграції в світову мережу базових лабораторій ООН за різними дослідницькими спрямуваннями. Зокрема, нещодавно відбувся візит експертів FАО з метою проведення оцінки потенціалу лабораторії щодо моніторингу стійкості мікроорганізмів до антимікробних препаратів.

Валерій Ушкалов,
директор УЛЯБП АПК

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook