Франція без ілюзій або як зрозуміти іншу культуру?

11 жовтня 2019 року

     Магістри-маркетологи вже другий рік поспіль навчаються за програмою подвійних дипломів. У 2018-2019 навчальному році студентство НУБіП України представляють маркетологи Дарина Миргородська та Сергій Приймачук.
      Саме тому хочемо поділитися з неймовірно позитивними, наповненими сили та енергії враженнями студентів.

    "Вже більше місяця ми живемо за тисячі кілометрів від рідного дому. На перший погляд може здатися, що більшу частину часу нашого перебування у Франції ми присвячуємо подорожам. Не без цього, але все таки головна наша мета здобути європейську освіту" – говорить Дарина. Хоч ми тут навчаємося відносно невеликий проміжок часу, але і його вже достатньо, щоб підбити певні підсумки. 

    Нам пощастило в тому, що в цьому році Україну в ISA Lille представляють десять студентів з різних міст, своя маленька діаспора в такій далекій Франції не дає занепасти духом. Інколи здається, що ти в Україні, а найголовніше не відчуваєш себе самотнім – наголошує Сергій. Але все ж таки хочеться більше розповісти про наше навчання. Для студентів за обміном в ISA Lille цікавим є те, що для іноземців тут є спеціальний курс, який готує до навчання, тобто з перших днів у нас немає втоми від навантаження. Ми мали дисципліни, які допомагали нам адаптуватися до теперішніх умов, легше переносити культурний шок. Вивчали як правильно користуватися інформацією, як поводитися з документацією при написанні репортів та проектів. Після закінчення цього курсу ми складали іспити і здавали репорти. Не можемо сказати, що це було легко… Але головне, що результат позитивний.

     Кожен день згадуються пари в Україні. Якби ти не хотів, ти все рівно будеш порівнювати. Одна пара у Франції триває мінімум 4 години. Так, так, це правда. Єдине, що хоч якось допомагає її висидіти – це 2-3 5-хвилинні перерви. Все навчання проходить англійською. Інколи буває важко зрозуміти матеріал через різну вимову і акценти, але викладачі ставляться лояльно і завжди йдуть нам на зустріч. Також, окремо хочеться виділити готовність ISA піти на зустріч студенству. Університет виділив підвал студентському активу для проведення заходів. Кожного тижня тут проходять різні тематичні вечірки. Сюди приходять не тільки студенти, а й викладачі. Це дуже круто, коли за келихом пива ти можеш поговорити зі своїм викладачем про повсякденні теми і не думати, що через пару днів у нього складатимеш іспит.

     Сподіваємося, що скарбничка наших позитивних вражень зростатиме. Ми отримаємо корисні знання, які зможемо застосувати на Батьківщині.

Щиро дякуємо НУБіП України та міжнародному відділу за можливість навчатися у європейському вузі!! 

 

зі студентами спілкувалася Олена Четверик
доцент кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook