Вивчаємо столицю – театр імені І.Франка

7 жовтня 2019, 13:47

           Ми, разом з іншими студентами нашої групи, а також з магістрами 2-го року навчання, чудового осіннього вечора за підтримки нашого куратора Світлани Михайлівни Базиволяк побували у Національному академічному театрі імені Івана Франка.

Ми прийшли трошки швидше, щоб не спізнитись на виставу, і встигли прогулятися сквериком, що перед театром, та зробити гарні фото. У центрі сквера – чавунний фонтан з чашою, який було встановлено ще у 1900 році.

Напроти будівлі театру, у цьому ж скверику, встановлено ще один пам'ятник – актору Юрі Гнату в ролі солдата Швейка, який був відкритий у 2011 році.

У театрі,  глядачі мали можливість побачити  виставу «Земля» Ольги Кобилянської, режисер-постановник і художник-постановник якої є Давид Петросян. Як відомо, в основу твору покладено реальну подію, що сталася в одному із сіл Буковини. У виставі піднята не тільки тема влади землі над людиною, а насамперед, психологія людської душі. Незважаючи на те, що трагедія братовбивства – реальний факт, драматургія розгортається через   символічний та, до певної міри, містичний показ внутрішнього  світу героїв, якими обгорнуті події. Історія Сави – людини, яку перемогла земля, не втрачає актуальності й сьогодні, незважаючи на те, що була написана 100 років тому.

Від перегляду вистави ми отримали надзвичайно багато емоцій, актори своєю грою захоплювали, «заставляли» переживати, радіти і плакати разом з героями твору. Вистава йде на камерній сцені та все відбувається, ніби на землі, бо підлога на сцені всипана цією ж землею. Земля - це завжди було дещо святе, сакральне поняття для українців. 

 

Кісільчук Юрій,

студент 1 курсу 2 групи СТН

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook