Дорадництво щодо зміни клімату та досвід ЄС

7 жовтня 2019 року
     У вересні цього року в великій конференц-залі Національної академії наук України відбулося засідання робочої групи на тему: «Роль дорадчих служб та ОТГ в адаптації агросектору до зміни клімату», в якій прийняли участь представники державних аграрних структур, асоціацій фермерів, дорадників, об’єднаних територіальних громад України, представники науки і освіти тощо, серед яких – професор кафедри агарного консалтингу і туризму д.е.н. Тетяна Кальна-Дубінюк та доцент Олена Локутова.

     Під час зустрічі було представлено досвід ЄС та Німеччини щодо врахування питань адаптації до зміни клімату при наданні державної підтримки фермерським господарствам, а також ролі в цьому дорадчих служб.

     Робоча група працювала за підтримки Проекта «Німецько-український агрополітичний діалог».

     В результаті засідання було висловлено ряд слушних пропозицій, щодо створення Державного Центру сільськогосподарського дорадництва в Україні, введення посади дорадника в державних органах влади на обласному, районному рівнях та в ОТГ і інших аграрних організаціях, підсилити роль освіти в дорадництві. Ввести в навчальний процес дисципліну «Основи сільськогосподарського дорадництва» в усіх аграрних навчальних закладах та університетах тощо. Робота робочої групи триває.

Ірина Кудінова,
доцент кафедри аграрного консалтингу і туризму

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook