В’ячеслав Анненков: вивчаємо німецьку мову в європейських університетах-партнерах

8 вересня 2019 року
     Зовсім не шкодую, що погодився з пропозицією завідувача кафедри іноземної філології і перекладу НУБіП України Світлани Миколаївни Амеліної під час канікул з 12 до 23 серпня цього року взяти участь у літньому курсі німецької мови в Університеті Пардубіце (University of Pardubice) за рахунок приймаючої сторони.

     До Чехії їхав вперше, зовсім не знаючи цю країну та мову. Коли приїхав, мене зустрів доцент Університету Пардубіце Ян Чапек (Jan Čapek), який надав допомогу у поселенні до гуртожитку з коридорним розташуванням комфортабельних кімнат та бездротовим Інтернетом. Комунікація з ним відбувалася німецькою мовою, тому проблема щодо мого повного незнання чеської мови вирішилася сама собою. Ян Чапек виявився дуже доброю та приємною у спілкуванні людиною.

     У перший день занять познайомився з іншими студентами. У групі нас було 14 студентів (3 – з Іспанії, 4 – з України, 7 – з Університету Пардубіце). З перших хвилин знайомства між нами склалися дружні стосунки, які ми запланували продовжувати і після навчання. Відразу скажу, що розлучатися з ними було шкода.
     Викладання матеріалу відбувалося на дуже високому професійному рівні. Кожен з студентів отримав величезну кількість нових знань. Щодо себе – це неперевершено! Правильно описати словами кількість отриманих практичних знань – нереально!
     Але навчання не було б повним без екскурсій, які проводили викладачі університету німецькою мовою. Ми відвідали цікаві міста Чехії: Градець Кралове, Кунетіцку Гору, Кутну Гору, Прагу та, безпосередньо, Пардубіце, кожне з яких запам’яталося як найкращі години перебування у країні.

     Було дуже приємно спілкуватися німецькою мовою з викладачами у неформальній обстановці, у тому числі, про життя, захоплення, майбутнє України/Європи та на інші теми. Курси закінчилися колективним відвідуванням в останній день занять літньої тераси Чайної в Пардубіце (Čajovna Chelsea).

     Раджу студентам НУБіП України хоча б один раз за час навчання взяти участь у літньому курсі німецької мови в Університеті Пардубіце (University of Pardubice). Кафедра іноземної філології і перекладу та декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Дмитрович Шинкарук обов’язково Вас підтримають!

В’ячеслав Анненков,
студент 4 курсу
гуманітарно-педагогічного факультету

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook