Навчальна практика з дисциплін: «Лісова ентомологія» та «Лісова фітопатологія»

17 липня 2019 року
с. Дзвінкове, кафедра лісівництва, ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція»

     Щорічно із початком літа у студентів 3-го курсу спеціальності «Лісове господарство» ННІ Лісового і садово-паркового господарства проводиться навчальна практика з дисциплін: «Лісова ентомологія» та «Лісова фітопатологія», які є провідними профільними предметами професійної підготовки майбутніх спеціалістів лісової галузі. Після освоєння теоретичної частини навчального курсу, студентам необхідно надати змогу опанувати практичні навички грамотного ведення лісового господарства, зокрема в частині захист лісу, яка є невід'ємною складовою частина комплексу лісогосподарської діяльності.
     Практика проводилася на базі ННВЦ «Дзвінківський», НПП «Голосіївський», НДР кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій та у ботанічному саду НУБіП під керівництвом співробітників кафедри лісівництва старшого викладача Кульбанської І.М. та асистента Бойко Г.О.
     Головними навчальними завданнями навчальної практики було ознайомлення із головними симптомами інфекційних хвороб та типовими пошкодженнями шкідниками лісу деревних, кущових та квіткових рослин; збір гербарних зразків та їхня ідентифікація; фітосанітарний моніторинг; а також ознайомлення із сучасними засобами та методами інтегнрованого захисту лісу від шкідників та збудників хвороб.
     Студенти під керівництвом викладачів визначили видовий склад шкідливих комах та збудників хвороб за допомогою визначників та атласів, опанували спеціальні методи обстежень та обліків (зокрема, метод модельних гілок при обліку зеленої дубової листовійки та метод грунтових розкопок при обліку шкідників підземних частин рослин), розрахували індекс санітарного стану насадження, розробляли системи обмеження шкодочинного впливу шкідливих комах та збудників хвороб.
      Відношення студентів до навчальної практики має визначальне значення, оскільки отримані знання розвивають професійні навики, сприяють екологічному вихованню молоді, дбайливому ставленню до природи та згуртуванню студентів та є ваговим вкладенням у процес формування високоваліфікованого лісівника.


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook