Школа першокурсника на гуманітарно-педагогічному факультеті

8 серпня 2019 року

    Сьогодень Голосіїв вітав бездощовим ранком учасників Школи першокурсника гуманітарно-педагогічного факультету. Парадні двері третього корпусу гостинно відчинилися перед вчорашніми абітурієнтами, а тепер уже майже студентами та їхнім батьками, які завітали на зустріч із деканом, Василем Шинкаруком, завідувачами випускових кафедр, викладачами факультету.

    Зустріч відбувалася в невимушеній, приязній атмосфері. Цьому сприяло все: і щира зацікавленість юнаків і дівчат, які розглядали аудиторії, що невдовзі стануть «рідними стінами» для кожного із присутніх, і відверта радість в очах батьків, які, після зустрічі із деканом та завідувачами кафедр, нарешті змогли полегшено зітхнути після вступного «марафону».

    Цю радість можна пояснити – Національний університет біоресурсів і природокористування України впевнено утримує провідні позиції серед інших вишів України за охочими поповнити лави його студентів.

    Гуманітарно-педагогічний факультет є показовим щодо зростання популярності серед випускників середніх шкіл. Перелік спеціальностей, який розширюється відповідно до вимог часу, стимулює абітурієнтів з усіх областей України обирати навчання саме на цьому факультеті. Ще одним елементом, який впливає на свідомий вибір вступників, є високий рівень знань його бакалаврів і магістрів, підтверджений Дипломами і Грамотами за участь в конкурсах, конференціях і семінарах міжнародного і всеукраїнського рівнів, стажування і навчання за програмою «подвійних дипломів» за кордоном. Щире бажання стати студентом виявили цьогоріч понад 400 юнаків і дівчат.

    Серед спеціальностей, які користуються найбільшим попитом, – німецька філологія (в цьому році заяв на вступ було подано більше, ніж до Київського національного лінгвістичного університету), журналістика, міжнародні відносини, психологія, професійна освіта та власне і всі інші спеціальності укомплектували контингент першокурсників.

    Такі стабільні показники зростання популярності навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті серед молоді можна було би пояснити щоденною роботою на результат як керівництва в особі декана Василя Шинкарука та команди його заступників, так і колективу – завідувачів кафедр, викладачів, лаборантів. Спільна праця на досягнення високих показників з року в рік збільшує рейтинг факультету, а відтак і Університету.

    Та не меншу роль відіграє і неформальна, приязна і толерантна атмосфера, яку відчуває молодь. Кожний може завітати до декана, завідувача кафедри або куратора на щиру розмову, поділитися своїми проблемами або ідеями, і бути впевненим, що його не тільки вислухають, а й щиро допоможуть або порадіють успіхам.

    Як і в кожній справі, у навчанні, є три складові успіху – можливість, бажання і наполегливість у досягненні поставленої мети. Декан Василь Шинкарук, щиро вітаючи новоприбулу юнь, даючи перші поради і настанови в їх студентському житті, побажав усім присутнім здоров’я, наснаги і позитиву.

    Батьківське звернення тільки підкреслило радісний фон Школи першокурсника, який не зіпсували навіть короткочасні рясні зливи. А після дощу сонце огортало своїм промінням, посилюючи душевну теплоту зустрічі.

    Щиро зичимо нашим першокурсникам досягти найвищих вершин у навчанні за обраними спеціальностями гуманітарно-педагогічного факультету.

Доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук,
к.і.н. Олена Кропивко

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook