Студенти факультету землевпорядкування закріпили теоретичні знання на практиці з грунтознавства

5 липня 2019, 22:42

Напередодні довгоочікуваних літніх канікул студенти 1 курсу факультету землевпорядкування проходили навчальну практику з ґрунтознавства під керівництвом досвідчених доцентів Юрія Кравченка та Михайла Бережняка. Особливістю цьогорічноі практики була особиста участь у ній професора факультету екології та управління екологічною системою Університету штату Пенсильванія Ріка Стейхауера.

 

Метою даної практики було закріплення знань, набутих при вивченні курсу «Ґрунтознавство» та надбання практичних навичок при вивченні ґрунтів, як природних об'єктів і знайомство з методами діагностики; освоєння методики і техніки крупномасштабного та детального вивчення ґрунтового покриву; ознайомлення з напрямками використання матеріалів ґрунтознавчих і інших пошукових досліджень.

Польова практика з ґрунтознавства закріплює теоретичні знання та дає практичні навички для визначення рівня антропогенного навантаження, раціонального, ефективного використання земельних ресурсів. Практика надає студентам можливість вивчати безпосередньо при польових дослідженнях закономірності територіального розповсюдження ґрунтів, їх закономірну залежність від таких взаємодіючих факторів як клімат, ґрунтотвірні породи, рослинний фактор, рельєф місцевості, розробляти рекомендації щодо раціонального та ефективного використання досладжувальних ґрунтів, їх захисту від ерозії, засолення та інших негативно впливаючих процесів на ґрунтовий покрив.

-Практика була важка, але цікава, бо нам все детально розповідали та показували. Курс «Ґрунтознавство» дуже розширив моє уявлення про агросферу. – каже студентка другої групи Анастасія Шамчук.

Разом із викладачами першокурсники другої групи дослідили ґрунт території Голосіївського лісу, Парку Муромець та села Пшеничне Васильсківського району Київської області.

-Завдяки співпраці з американським професором Ріком Стейхауером ми тепер маємо сертифікати про проходження цієї практики, як бонус до набутих знань. Дуже приємно, що наш університет співпрацює з іншими країнами та долучає до цього нас. – поділилась приємними враженнями Аліна Федорук.

Завдяки цій практиці студенти детальніше дізналися про ґрунти та їх картування, власними силами дослідили і вивчили ґрунтовий покрив та отримали багато цікавих і приємних вражень про практичну, наукову та студентську діяльність.

 

Анастасія Матейченко, 

студентка 1 курсу факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook