У практичному навчанні землевпорядників тільки сучасні електронні геодезичні прилади

8 липня 2019 року
     Практичному навчанню студентів на факультеті землевпорядкування НУБіП приділяється особлива увага. Початок липня для другокурсників ознаменувався закінченням навчальної практики з дисципліни «Електронні геодезичні прилади», де ми поглибили і закріпили свої знання, отримані протягом навчального року.

     Головним завданням цієї практики стало набуття практичних навиків і вмінь при роботі із сучасними електронними тахеометрами, цифровими нівелірами, глобальними навігаційними супутниковими системами (ГНСС), а також практична робота із програмними продуктами по обробці результатів геодезичних вишукувань і розв’язанні складних інженерних задач.

 

 

     Нам як студентам надзвичайно приємно відзначити, що ми не позбавленні уваги як з боку викладацького складу так і з боку наших роботодавців. Адже їх безцінний досвід, знання і поради, особливо від практикуючих фахівців – безцінне придбання і досвід на все життя!

     Михайло Туряниця, член ради роботодавців факультету землевпорядкування, представник однієї з провідних геодезичних компаній «System Solutions», продемонстрував нам, під час практики, як працюють новітні технології на прикладі 3D сканера Leica та ознайомив нас з програмним забезпеченням, що обробляє дані отримані цим приладом. Наш кругозір суттєво розширився, після сканування зі швидкістю 200 тисяч точок за секунду території навчального корпусу №6. Також майбутнім спеціалістам було цікаво почути історії та особливості робочого процесу при виконанні геодезичних зніманьтаких територій та об’єктів, яких не знайдеш на сторінках книг.

     Тож теплі сонячні літні дні другокурсникам факультету землевпорядкування пішли тільки на користь. Ми завзято і наполегливо ознайомлювалися з тонкощами майбутньої професії та отримали неоціненний досвід, навички і поради, що допоможуть нам стати висококваліфікованими фахівцями із геодезії та землеустрою.

До зустрічі у серпні в Дзвінковому, а поки ми на заслужені канікули!

Тетяна Бурим та Марія Величко,
студентки 2-го курсу
факультету землевпорядкування  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook