Досвід НУБіП із підготовки лісових пожежних представлено в Європі

6 липня 2019 року
     Країни Європи все частіше стикається з наслідками екстремальних лісових пожеж, які призводять до втрат життя, знищення власності та культурної спадщини. Зміна клімату посилює вплив екстремальних погодних явищ в Європі та світі. Великі пожежі перетинають національні кордони, що потребує посилення співробітництва між державами.

     На конференції у м. Роттердам, Нідерланди був представлений досвід Глобального центру моніторингу пожеж та досвід НУБіП, зокрема Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж, із координації міжвідомчої співпраці у галузі лісових пожеж та підготовці лісових пожежних. Подія відбувалась в рамках проекту "Європейські центри для цивільного захисту та управління кризовими ситуаціями", який був ініційований Європейським Парламентом.

     На підставі доповідей представників європейських неурядових центрів з управління пожежами, в тому числі, з України, проектом буде запропонована модель для поширення досвіду існуючих центрів. Європейська Комісія, у тісній співпраці з державами-учасницями та партнерами на основі проекту вирішить, як краще використовувати цю теоретичну модель.


Сергій Зібцев,

професор кафедри лісівництва ННІ ЛіСПГ,
керівник Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook