Навчальні практики на базі демонстраційного колекційного поля сільськогосподарських культур тривають

2 липня 2019 року
     Липень. В університеті у розпалі практики. На ділянках навчально-науково-виробничої лабораторії «Демонстраційне колекційне поле сільськогосподарських культур» проходять навчально-технологічну практику з технології виробництва і переробки сільськогосподарської продукції першокурсники скороченого терміну навчання гуманітарно-педагогічного факультету, які опановують спеціальність «Професійна освіта».

     Оскільки ці студенти – майбутні викладачі, в т.ч. і біологічних дисциплін, обов’язково мають розумітися на ботанічних характеристиках сільськогосподарських культур, їхніх біологічних особливостях, технології вирощування тощо, говорить керівник практики, доцент кафедри рослинництва Олег Бачинський.

     Це вже другий тиждень нашої практики, якій передувала підготовка на базі кафедри. Встигли побувати і в Національному ботанічному саду імені М. М. Гришка НАН України, де познайомилися з новими нетрадиційними культурами, – розповідає Олександр Плуток.
     Так, серед них і нетрадиційна кормова культура сильорій. Було дуже цікаво, адже раніше я про неї навіть не чула, – долучається до розмови Дарина Берко

.

     Окремо студенти знайомляться з лікарськими рослинами. Завідувачка лабораторії Валентина Найденко якраз розповідала молоді про гісон рожевий – біблійську культуру, яка в Україні вирощується у промислових масштабах. Це дуже сильний атисептик, а ще – вона відлякує шкідників (наприклад, совку), тому сіється ще й для захисту біля культурних рослин.

     Ось так. Не лише про зернові та їхню переробку, а майже про все на світі можна дізнатися на університетському демонстраційному колекційному полі сільськогосподарських культур.

Ірина Білоус
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook