Дарина Курілко: навчаюсь у НУБіП і за кордоном, вступаю до магістратури, буду перекладачем

20 червня 2019, 11:21

 

     Вступаючи до Національного університету біоресурсів і природокористування України, я мала дві мрії – стати перекладачем і подорожувати. Але дійсність перевершила мрії, адже я отримала унікальну можливість навчатись за програмою подвійного диплому.

     Академія Поморська в Слупську – це один із престижних вищих навчальних закладів Польщі. Серед його головних переваг – активна співпраця з різними країнами Європи, до яких належить і Україна. Ми, студенти гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, були щасливі опинитися серед тих, хто отримав можливість навчатися там. Завдяки програмі подвійного диплому нашого факультету ми отримуємо освіту одразу в двох закладах вищої освіти.

     Педагогічно-історичний факультет академії славиться тим, що займає третє місце в рейтингу навчальних закладів Польщі, які готують фахівців у галузі польської філології. Викладачі не лише знають та люблять те, чим займаються, але і вміють знайти підхід до кожного студента, спонукають до креативу і розвитку, та навіть надихають.

     Три роки навчання за програмою подвійного диплому були нелегкими, але цікавими та насиченими. Навчання польській мові та літературі було дійсно цікавим завдяки різноманітним зустрічам, поетичним вечорам, виставкам, ярмаркам та науковим фестивалям.

  

     Отримані знання з педагогіки, граматики, лексикології та інших наук були вдало закріплені під час практики в одній із місцевих шкіл міста Слупськ. Діти 4-8 класу відвідували уроки українок-практиканток із зацікавленістю, а ми, в свою чергу, отримали безцінний досвід роботи з дітьми.

     В Академії Поморській активно вирує і студентське життя. Спільні заняття зі студентами з польської групи, проживання у гуртожитках академії, студентський фестиваль "Ювеналія" та різноманітні творчі вечори студентського театру, сприяли тому, що ми знайшли нових товаришів та друзів. Обмін знаннями та традиціями залишив у нашій пам'яті безліч приємних вражень.

     Час перебування в іншій країні минув швидко завдяки плідному навчанню. Тепер, наповнені знаннями та враженнями, а головне з дипломом бакалавра за спеціальністю "Філологія польська", ми з гордістю повертаємося до рідного університету та рідної країни. Літо буде напруженим – вступаємо до магістратури і сподіваємось продовжити навчання у нашому університеті.

Дарина Курілко,
студентка гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook