Завершуючи навчальний рік, колектив факультету землевпорядкування підбив підсумки проведеної роботи

17 червня 2019, 22:31
     Червень не лише пора відпусток, а й час підбивати підсумки. Які завдання, поставлені перед колективом, виконані? З чим крокувати в майбутнє? На що акцентувати увагу? Саме ці моменти обговорили землевпорядники наприкінці минулого тижня.

     З самого ранку науково-технічна рада факультету землевпорядкування, під головуванням заступника декана з наукової роботи проф. Івана Ковальчука, заслухала результати наукової роботи здобувача Юрія Несторяка.
     А вже потім перед колективом слово мав його очільник – декан Тарас Євсюков. Свій виступ Тарас Олексійович розпочав з оптимістичної ноти.

     Нам є що згадати, і нам є чим пишатися!
     Юні землевпорядниці Анастасія Городнича, Карина Кармазіна та Марія Рабодзей стали срібними призерами ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Земельний кадастр», а Олег Федорченко, Юлія Чіфліклій і Дар’я Шишова зайняли ІІ місце у командному заліку ІІ-го етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій». До речі, Юлія Чіфліклій цього року перемогла у Стипендіальній програмі «Завтра.UA» (єдина студентка із НУБіП України, яка буде отримувати впродовж року від Фонду Віктора Пінчука щомісячну стипендію розміром 2240 грн.), а Дар’я Шишова зайняла І місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук за спеціальністю «Геодезія та землеустрій». Наш першокурсник Олексій Малець зайняв почесне третє місце у чемпіонаті України з боротьби самбо серед юніорів, а його колега Антон Шиндилюк став кращим спортсменом університету у стрибках в довжину з розбігу.

 

 

     Разом з професійними громадськими організаціями ("Асоціація фахівців землеустрою України", "Земельна спілка України") ми провели 9 круглих столів із залученням 27 висококваліфікованих експертів, у тому числі з Німеччини, Польщі, Франції. Участь у них взяли більше 300 учасників, маємо понад 25 000 переглядів трансляцій у мережі Facebook. До нас на факультет з дружнім візитом завітав депутат Європейського парламенту доктор Петер Йар, член комітету з питань сільського господарства та розвитку сільських територій. Протягом навчального року наші колеги брали участь у Наукових пікніках, провели креативні майстер-класи з використання безпілотників у кількох десятках шкіл і коледжів України, ми привітно зустрічали школярів та випускників коледжів у стінах нашого університету.

     Дякуючи ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція», колектив факультету долучився до акції «Відтворимо ліси разом». Викладачі гуртом зі студентами і головою ВГО «Асоціація фахівців землеустрою України» Анатолієм Полтавцем зробили гідну справу – посадили 10 000 сіянців сосни і дуба.

    Змінився за цей час і студентський гуртожиток № 4. Впродовж навчального року, за безпосереднім контролем ректора Станіслава Ніколаєнка, інтенсивно тривають внутрішні ремонтно-будівельні роботи, впорядковується прилегла територія. Капітальних видатків пішло майже 1,5 млн. грн. Допомагають по гуртожитку і Рада роботодавців, і служба проректора Валерія Іщенка та й завідувач гуртожитку Любомира Дулеба на своєму місці.

     Наші колеги Андрій Мартин та Антон Кошель пройшли міжнародні стажування у провідних університетах Польщі. Наших експертів продовжують запрошувати на радіо і телебачення, у стіни Парламенту та Кабінету Міністрів України. Ми розширили співпрацю з роботодавцями, наші студенти працюють у провідних установах і підприємствах галузі та навіть очолюють їх. Чого варта лише робота ННВЦ "Охорона природних ресурсів та реформування земельних відносин", що у цьому навчальному році відзначив своє 15-річчя. Хоч наш факультет є одним з найменших, проте, ми вже не один рік є лідерами по залученню позабюджетних коштів. Тільки протягом січня-червня цього року центром до скарбнички університету принесено 980 тис. грн. Оберти збавляти не плануємо! Тарас Євсюков подякував за роботу його завідувачу Людмилі Кольосі та усім викладачам, які забезпечують роботу центру. Ми не стоїмо на місці, а впевнено рухаємося вперед!

     Наприкінці виступу, декан зауважив, що хоч і маємо позитивні результати за цей рік, не варто розслаблятися в останні дні червня. І головне завдання – довести до відмінного результату профорієнтаційну роботу з випускниками. Адже вступна кампанія, набір студентів на навчання – це наш обов’язок!
     Літній день – рік годує, нагадав колективу його очільник.

     А стратегічні завдання, плани та подальшу роботу колективу було обговорено в менш напруженій атмосфері на території ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція». Цю традицію започатковано минулого року деканом факультету Тарасом Євсюковим та представником від роботодавців – Головою ВГО "АФЗУ" Анатолієм Полтавцем. Адже якщо гарно працюєш, то і відпочиваєш на славу. На природі кафедри влаштували змагання зі страв на мангалі. Перемогла, звісно, дружба.

     Скажемо вам одне, неформальна манера проведення подібних заходів згуртовують колектив, відволікають від сірих буднів, розкривають таланти у приготуванні страв, додають наснаги в подальшій роботі.

Наталія Мединська,
доцент кафедри земельного кадастру

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook