Нова магістерська програма «Агрокебети»: агроосвіта майбутнього для кожного

14 червня 2019 року
     На базі університету пройшла робоча зустріч партнерів проекту «Агрокебети», майданчик для реалізації якого надає НУБіП.

     Розпочинаючи роботу, головний ідеолог проекту, президент Клубу аграрного бізнесу України Алекс Лісітса подякував університету за надійне партнерство та коротко презентував партнерів проекту. Він також поінформував: процес відбору кандидатів вже почався, адже завдання – зацікавити якнайкращих студентів. З аналізу поданих заявок цікаво виглядає вікова структура: людей до 22 років всього 23,8 %, 43% – 23-30 і 33,2 – 30+. Це демонструє потребу у підвищенні кваліфікації. Приємно, що у гендерному відношенні картина приблизно 50/50.

     Необхідність такої освіти відзначив і проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Він зокрема відзначив широкопрофільність нашого університету: з 29 галузей науки і освіти НУБіП готує фахівців за 19, і за цим показником посідає 4-ту сходинку серед вишів країни. Та підкреслив ефективність партнерства з бізнесом: тут університет забезпечує навчання, а партнери – практику. І наголосив: по завершенню навчання обов’язково видаватимуться дипломи державного зразка.

     То що ж таке «Агрокебети»? Це новітня магістерська програма з підготовки фахівців широкого профілю, які розумітимуться на основах агротехнологій, орієнтуватимуться в інструментах менеджменту, управлінні бізнес-процесами, а також здобудуть навички для особистої результативності. Унікальність цієї програми – відсутність вікових обмежень, менторський супровід і більше практики та менше теорії.
     Креативність її авторів зрозуміла кожному, хто з ними поспілкується або навіть просто зайде на сайт. Так, і ця зустріч не стала винятком, адже продовжилася відеороликом «Діти про агро». А далі вже серйозні речі.

 

     Програму курсу презентувала керівник міжнародних програм факультету аграрного менеджменту Олена Ковтун. Зокрема, календарний план (старт навчання 1 вересня і до 13 квітня, коли розпочнуться сільськогосподарські роботи і студенти поїдуть на стажування до менторів), навчальний план (що враховує вимоги Міністерства освіти і науки та бізнесу), викладачів (серед яких представники академічної спільноти, міжнародні і гостьові спікери), зміст навчання (перелік тематик і широке застосування смарт-технологій).

 

 

     Один з майбутніх менторів програми Андрій Загорулько розпочав із того, хто ж такий ментор? Це людина, яка передає свої знання та досвід у неформальний спосіб і крім навчання допомагає студентам визначити власне цілі і знайти шляхи для їхнього досягнення. Тому серед завдань – і повний супровід свого протеже у процесі саморозвитку і аж до працевлаштування.

 

 

     Така кількість цікавої інформації викликала жваве обговорення. Воно й зрозуміло – коли починаєш щось принципово нове, воно обов’язково викликає інтерес. Тож долучайтеся!

Ірина Білоус
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook