Волейбол, як стиль життя: турнір із паркового волейболу серед гуртожитків НУБіП завершено

28 травня 2019 року
     Волейбол – один з найпопулярніших у світі видів спорту. Родина волейболу – Сполучені Штати Америки. Нову гру винайшов в 1895р. Вільям Морган – керівник фізичного виховання в Союзі молодих християн в місті Геліок – штат Массачусетс. Він запропонував перекидати м'яч через тенісну сітку, натягнуту на висоті близько 2м. Назва новій грі дав доктор Альфред Холстед – викладач спрінгфільдського коледжу: "волейбол" – літаючий м'яч. У 1896р. волейбол був вперше продемонстрований перед публікою. А через рік в США були опубліковані перші правила гри, які мали всього 10 параграфів.

     Наш турнір проводився за коловою системою з двох партій до 15 очок. На турнірі було представлено 13 команд: «МОНЕТКА», гуртожиток №1, «АППОЛОН», гуртожиток №8, «МОНСТР», гуртожиток №2, «П’ЯТЬОРКА», гуртожиток №5, «ВКУСНЯШКА», гуртожиток №9, «НАВІ», гуртожиток №6, «КІВЗ», гуртожиток №11, «АЙТІ», гуртожиток №7, «КАТОК», гуртожиток №8, «КЛУБНІЧКА», гуртожиток №3, «МЕХАНІК», гуртожиток №5, «ЛУНТІК», гуртожиток №2, «ДУБЛЬ», гуртожиток №1. Цей волейбольний турнір подарував гравцям та глядачам прекрасні хвилини: час, коли не потрібно нічого, крім гри!

     «Волейбол – це гра помилок! Хто менше помиляється, той і виграє! Волейбол – це життя, любов, пристрасть, надія і віра, важкі хвилини горя і щасливі моменти. Це те, що єднає всіх нас назавжди та те, через що спалахує полум'я в наших серцях. Волейбол – це все: це мотивація бути кращим, засіб досягнення мети, це здоров'я та впевненість у собі, це більше, ніж просто гра – це життя», поділилась зі спортсменами Анна Хижняк, начальник відділу виховної роботи та студентських справ.

  

     Отже, перемогу у турнірі з паркового волейболу серед гуртожитків НУБіП виборола команда «АППОЛОН», гуртожиток №8; срібна медаль у команди «П’ЯТЬОРКА», з гуртожитку №5. Після, мабуть, найгострішої фінальної боротьби бронза дісталась команді «КЛУБНІЧКА», з гуртожитку №3, а четверте місце – «МЕХАНІК», гуртожиток №5.

     «Це не просто частина життя. Це і є життя. Тільки на полі відчуваєш себе тим, хто ти є насправді, тільки під час гри. Перемога, що дісталася нелегко, найдорожча нагорода за весь час роботи на тренуваннях. Вона варта побитих пальців, розбитих колін і море зусиль, які ти доклав заради неї», розповідають учасники турніру.

     Ми дякуємо усім, хто долучився до спортивного свята: Сергію Стецюку, директору студентського містечка НУБіП України, дирекції студентського містечка, комендантам гуртожитків, особливо Олександру Радченку, який упродовж усіх днів сприяв забезпеченню святкової атмосфери та музичному супроводу, Миколі Литвину, провідному фахівцю відділу виховної роботи, за чесне суддівство та чудову організацію та усім, хто не був байдужим та підтримував своїх товаришів та друзів.

Анастасія Стародуб


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook