Максим Фесюк – призер ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Лісове господарство»

27 травня 2019 року
     У період із 22 по 24 травня 2019 р. у Житомирі проводився ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Лісове господарство», у якій брали участь представники 9 вищих навчальних закладів з усієї України. Навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства НУБіП України представляли переможці першого етапу олімпіади – Олександр Горицький (3 курс с.т.), Максим Фесюк (2 курс с.т.) та Євгеній Чугай (3 курс).

     Для роботи у складі журі також було запрошено науково-педагогічних працівників кожного із закладів-учасників, команду НУБіП України супроводжувала Ганна Лобченко, доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій. Після детального роз’яснення завідувачем кафедри таксації лісу та лісовпорядкування ЖНАЕУ Юрієм Сіруком переліку конкурсів та критеріїв їх оцінювання, конкурсанти приступили до І практичного етапу – визначення зразків.
     Кожен учасник повинен був ідентифікувати 25 зразків насіння, пагонів в облистяному і безлистому стані, пагонів хвойних та зразків деревини основних лісоутворюючих видів дерев і кущів.

  

  

  

  

     Протягом ІІ теоретичного етапу олімпіади студенти розв’язували тестові завдання із таких дисциплін, як «Лісівництво», «Лісова таксація», «Озеленення населених місць», «Лісові культури» і «Дендрологія». У цьому етапі Максим Фесюк продемонстрував найвищі знання серед усіх 27 конкурсантів.

     Практичний ІІІ етап олімпіади передбачав проведення у лісі окомірної таксації окремого ростучого дерева і двох насаджень кожним учасником олімпіади. Цей етап виявився досить складним, адже багато учасників до нині не мали нагоди проводити таксацію у соснових насадженнях, особливо у борових умовах та ще й 107-річних.

  

     За підсумками конкурсної програми олімпіади Олександр Горицький був відзначений грамотою за високі результати із дендрології, Євгеній Чугайграмотою за високі результати із деревинознавства, а Максим Фесюкдипломом за ІІ місце у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Лісове господарство». Також у командному заліку НУБіП України був відзначений дипломом за ІІ місце. Вітаємо переможців та бажаємо успіхів у подальшому професійному розвитку!

 

     Такі високі досягнення на всеукраїнському рівні стали можливими завдяки висококваліфікованій підготовці студентів науково-педагогічними працівниками ННІ лісового і садово-паркового господарства та наполегливому освоєнню навчального матеріалу талановитими студентами НУБіП України.

     Також висловлюємо вдячність за бездоганну організацію олімпіади представникам ЖНАЕУ, які вже третій рік поспіль маю честь приймати у своїх стінах учасників з усієї України. Варто зазначити, що подібні заходи – це не лише змагання за першість між Вищими навчальним закладами у певній галузі, а й можливість обміну досвідом, налагодження професійних контактів та початку міцної дружби на довгі роки. Тож до зустрічі наступного року!

Ганна Лобченко,
доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій

Віктор Свинчук,
заступник директора ННІ ЛіСПГ

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook