Ректорат: результати опитування студентського активу, вступ до магістратури та відзначення Дня університету

21 травня 2019 року
     21 травня 2019 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Відкриваючи його, очільник університету повідомив про підсумки засідання робочої групи з напрацювання змін до Закону України «Про вищу освіту». Пропозиції, розроблені фахівцями нашого університету, передані до редакційної колегії, а у своєму виступі ректор наголосив на ключових позиціях – дотримання законодавства при формуванні державного замовлення, збільшення охвату студентів стипендіями, соціальне забезпечення викладачів і науковців, унормування процедур обрання та звільнення керівників структурних підрозділів тощо. Потому перейшли до розгляду насиченого порядку денного.

 

     Зміни до правил прийому до НУБіП України у 2019 році, які стосувалися відкриття вступу на нові спеціальності, представила відповідальний секретар приймальної комісії Лідія Гончарук. Мова про бакалаврат на спеціальності «Харчові технології (Ресторанні технології)», «Публічне управління та адміністрування», «Психологія» (на базі молодшого спеціаліста). Запропоновані зміни остаточно будуть розглянуті на засіданні вченої ради. Також Лідія Гончарук доповіла про хід реєстрації випускників бакалаврату на ЗНО для вступу в магістратуру. На сьогодні зареєструвалися майже половину тих, хто отримує диплом бакалавра НУБіП в цьому році. Нагадуємо, це можна зробити до 3 червня.

     Кандидатури на обрання професорами кафедр для розгляду на вченій раді представив начальник відділу кадрів Микола Михайліченко. Всі 13 претендентів отримали схвалення на засіданнях відповідних кафедр та відповідають умовам конкурсу.

     127 слухачів підготовчих курсів успішно пройшли підсумкову атестацію та отримали додаткові бали при вступі на визначені спеціальності. 17 з них отримали максимальні +10 балів. Про це доповіла завідувач підготовчим відділенням Оксана Багацька. Усіх їх, а також тих, хто навчався на підготовчому відділенні за одним-двома предметами, чекаємо серед студентів університету. Ректорат також прийняв рішення розпочати попередню електронну реєстрацію слухачів на підготовчі курси для вступу в 2020 році. До речі, тим, хто скористається цією можливістю буде запропонована знижка.

    Результати соціологічного опитування студентського активу, яке відбувалось під час зустрічі з ректором Станіславом Ніколаєнком 15 травня, презентувала начальник навчального відділу Оксана Зазимко. 97% опитаних влаштовує якість навчання. Достатньо високим тримається рівень таких, хто змушений пропускати і відпрацьовувати заняття через те, що працюють. При чому така тенденція посилилася після зменшення кількості студентів, що отримують стипендію. Серед побажань студентів найрозповсюдженіше – розширити покриття бездротового доступу до інтернету.

     Про хід підготовки до відзначення Дня університету доповів проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Всі заплановані заходи відображені в програмі на офіційному сайті університету. Спільне завдання – максимальна участь науково-педагогічних працівників та студентів у святі.

     За інформацією начальника планово-фінансового відділу Олега Броніна ректорат розглянув прохання підприємств про надання майна в оренду та прийняв відповідні рішення.

 

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про стан сплати за навчання за осінній семестр 2019 року. Сьогодні загальний показник сягає 15%. Тому деканати і дирекції отримали доручення до завершення терміну, а це 31 травня, організувати інформування студентів-контрактників та контролювати сплату.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

 

Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook