Ректорат: початок екзаменаційної сесії, створення центру спільного користування науковим обладнанням та відзначення Дня університету

6 травня 2019 року

     6 травня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Перше, на чому було акцентовано увагу – відновлення навчального процесу після вихідних днів та початок екзаменаційної сесії. Очільник університету також проінформував про результати візиту до партнерського французького вишу – Університету м.Лілль, з яким підписано угоду про подвійні дипломи за рядом магістерських програм. Що ж до організації роботи цього тижня, то завтра заплановано провести нараду з планування, яка пройде на базі агробіологічного факультету та стартує об 11 годині біля входу до плодоовочевого саду, також завтра о 15 годині в актовому залі розпочнеться гала-концерт фестивалю «Голосіївська весна», 8 травня о 10-30 ходою від навчального корпусу №3 до Меморіалу загиблим в роки Другої світової війни (напроти навчального корпусу №1) розпочнеться мітинг-реквієм, приурочений Дню пам’яті та примирення та Дню Перемоги.

     Проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша зупинився на контролі показників, за якими формується державне замовлення на підготовку магістрів, та підготовці до відзначення Дня університету.

     Керівник студентського самоврядування Олександр Павелко зазначив, що студактив працює над облаштуванням Арт-простору та готовиться брати участь в заходах в рамках святкування 121-річниці університету.

     Голова профкому Ростислав Тарасенко проінформував про організацію протягом травня екскурсій для представників дев’яти факультетів.
    Директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко доповів про рекламування повністю англомовних магістерських програм для залучення іноземних студентів.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко зазначив, що господарські служби використали вихідні дні для проведення ремонтних робіт і благоустрою. Зокрема, мова про дахи в гуртожитках та навчальному корпусі №8, вхідних груп до стадіону та студентського скверу.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на відборі наукових проектів для участі в конкурсі в 2020 році, посівній кампанії в навчально-дослідних господарствах. Також приємною новиною стала підтримка Міністерством освіти і науки створення на базі НУБіП центру спільного користування науковим обладнанням.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші та Олександру Лабенку – створити групу, яка аналізуватиме організацію навчального та дослідницького процесів в закордонних університетах і розроблятиме пропозиції для запровадження найкращих методів в НУБіП. Сергію Кваші – організувати проведення нарад з підготовки до Дня університету та ремонтів кімнат для першокурсників. Олександру Лабенку – проаналізувати ефективність міжнародних стажувань та відряджень. Начальнику науково-дослідної частини Володимиру Отченашку – визначитися з науковцями та винаходами, які презентуватимуться на міжнародній арені та інформаційному просторі, підбити проміжні підсумки реєстрації наукових видань університету в міжнародних науковометричних базах. Сергію Кваші, начальнику навчального відділу Оксані Зазимко та декану гуманітарно-педагогічного факультету – розробити програму якісного оволодіння іноземними мовами членами ректорату, викладачами та студентами, розширювати перелік магістерських програм, які викладаються виключно англійською мовою. Сергію Кваші – контролювати проектування спортивного майданчику. Валерію Іщенку та начальнику планово-фінансового відділу Олегу Броніну – внести пропозиції щодо оптимізації адміністративно-господарських служб. Оксані Зазимко, Олегу Броніну – запровадити механізм залучення іноземних викладачів до викладання в університеті. Олегу Броніну – ефективно реалізовувати програму економії. Директору ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадію Ржевському – скласти графік та сприяти організації зустрічі випускників університету різних років.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

 

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook