Результати олімпіад, посівна в навчально-дослідних господарствах, кадрові питання та участь в міжнародних рейтингах – у фокусі ректорату

23 квітня 2019 року
     23 квітня 2019 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося розширене засідання ректорату. Коло питань до розгляду було, як завжди, широким і стосувалося всіх аспектів життєдіяльності університету. Але про все за порядком.

     Проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша доповів про успішну атестацію педагогічних працівників, яку вони зобов’язані проходити згідно з діючим законодавством. У базовому закладі працівників такої категорії було атестовано 164 особи та ще 91 – з відокремлених підрозділів. Напередодні всі вони пройшли відповідне підвищення кваліфікації.

     Результати ІІ етапу олімпіади для вступу в університет та ефективність профорієнтаційної роботи представила відповідальний секретар приймальної комісії Лідія Гончарук. З-поміж майже 700 учасників І етапу, 467 абітурієнтів, який брав участь у інтелектуальних змаганнях в ІІ турі, отримав додаткові бали до свого сертифікату ЗНО з обраного предмету. Видачу сертифікатів планується провести в урочистій атмосфері 31 травня 2019 року під час відзначення Дня університету.

     Ситуацію на полях навчально-дослідних господарств університету доповів начальник відділу співпраці з НДГ та практичного навчання Василь Туринський. Оброблено майже 5 тисяч гектарів ріллі, висіяний соняшник, триває посів кукурудзи, сої, сорго, підживлено та внесені гербіциди на всіх площах, де це було потрібно. Традиційно участь в посівній кампанії беруть участь студенти агробіологічних спеціальностей.

 

     Декани факультетів тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк, гуманітарно-педагогічного Василь Шинкарук, агробіологічного Оксана Тонха, захисту рослин, біотехнологій та екології Микола Доля, харчових технологій Лариса Баль-Прилипко проінформували про результати ІІ туру Всеукраїнських студентських олімпіад зі спеціальностей, спеціалізацій та дисциплін. Як в цих змаганнях, так і в тих, які проходять в інших закладах вищої освіти, студенти університету показують високий рівень знань, перемагаючи та посідаючи призові місця.

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко доповів про результати голосування колективу Ірпінського економічного коледжу, яким кандидатуру Наталії Ільченко рекомендовано до обрання директором. Фінальне голосування відбудеться завтра на засіданні вченої ради університету. Також Микола Михайліченко представив рекомендації до обрання завідувачів кафедрами, які беруть участь в конкурсі на вакантні посади. Їх також таємним голосуванням має обрати вчена рада університету.

     Про організацію курсів з вивчення англійської мови проінформував декан Василь Шинкарук. Функціонування Центру з вивчення іноземних мов обумовлено результатами опитування, яке демонструє бажання студентів знати мови, необхідністю викладачам мати сертифікат знання мови на рівні В2 для отримання вчених звань та складанням ЗНО з англійської мови для окремих спеціальностей при вступі до магістратури.

     За пропозицією начальника планово-фінансового відділу Олега Броніна ректорат прийняв рішення щодо надання в оренду приміщень та земель.
     Начальник ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко доповів про результати подання інформації від експертів з академічного середовища та роботодавців про університет до центрального офісу міжнародного рейтингу QS.

     Ректорат підтримав ініціативу студентства звернутися до спонсорів і меценатів з проханням посприяти в облаштуванні студентського арт-простору. Директор студмістечка Сергій Стецюк наголосив на підготовці кімнат для першокурсника. Завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов акцентував увагу на продовженні набору студентів на навчання військовій справі. Декан Оксана Тонха запросила відвідати плодоовочевий сад та за вельми конкурентною ціною придбати саджанці яблунь та волоського горіху.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook