Викладачі кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка – активні учасники заходів щодо підвищення професійно-педагогічної компетентності

16 квітня 2019 року

  В умовах сьогодення, коли до науково-педагогічних працівників висувається все більше й більше вимог, викладачі кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка постійно намагаються підвищувати свої професійні компетенції.

Так, завідувач кафедри, професор Рогач С.М. у квітні була учасником науково-педагогічного семінару «Інноваційні підходи до підвищення професійно-педагогічної компетентності викладачів сучасних закладів вищої освіти», що проходив у ДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури», м. Дніпро. В рамках семінару учасники обговорили питання модернізації національної системи освіти, проблеми якості підвищення кваліфікації працівників освіти, розроблення її сучасного змісту. Особливу увагу виступаючі та учасники заходи акцентували на потребі зростання рівня професійної культури педагогічних працівників як високоосвічених, компетентних особистостей, здатних до роботи в умовах конкуренції, підприємництва й ринкових відносин.

А 11-12 квітня 2019 р. в приміщенні Національного університету «Києво-Могилянська академія» відбулася Міжнародна конференція «Академічна доброчесність: практичний вимір», учасниками якої були доценти Мірзоєва Т.В. та Чередніченко О.О. У рамках роботи конференції відбулися панельні дискусії на теми: «Доброчесність в освіті – міф чи ціль», «Створення середовища доброчесності в навчанні», «Виховуємо доброчесність зі школи», «академічна доброчесність як критерій якості вищої освіти» та ін. Також учасники конференції прослухали низку доповідей, які були присвячені базовим принципам академічної доброчесності, кодексам доброчесності для університетів, факторам впливу на академічну доброчесність, інструментам забезпечення академічної доброчесності в навчальному процесі, секретам успіху використання антиплагіатних систем, тощо.

Загалом, розглянуті в межах конференції питання вкотре показали, що в сучасну епоху проблема забезпечення академічної доброчесності набуває стратегічного значення. З цієї позиції зростає актуальність визначення сучасних процесів, які відбуваються в сфері взаємодії учасників академічної спільноти, так як від правильно побудованої наукової комунікації та інструментів залежить ефективність наукової діяльності в цілому.

Тетяна Мірзоєва, доцент

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook