Студенти факультету землевпорядкування призери ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Геодезія та землеустрій»

20 квітня 2019 року
     17-19 квітня 2019 р. в Одеському державному аграрному університеті відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Геодезія та землеустрій». Приємно відзначити, що студенти факультету землевпорядкування НУБіП України вибороли ІІ місце у загальному командному заліку.

     51 представник із 17 вишів України стали учасниками ІІ етапу Олімпіади. Національний університет біоресурсів і природокористування України представляли студенти факультету землевпорядкування Олег Федорченко, Юлія Чіфліклій і Дар’я Шишова. Супроводжували студентську команду заступник декана факультету землевпорядкування Олександр Шевченко і доцент кафедри геодезії та картографії Іван Опенько.

     Конкурсні завдання Олімпіади проводились у два тури. Перший тур передбачав перевірку теоретичних знань з дисциплін: «Геодезія», «Землеустрій», «Земельний кадастр» і «Земельне право» і кожен учасник мав розв'язати 100 тестових завдань.

     У другому турі олімпіади були практичні кейси з фахових дисциплін, які відбивали абсолютно реальні життєві ситуації. Наприклад, з дисципліни «Землеустрій» необхідно було на планово-картографічному матеріалі М 1:10 000 знайти найоптимальніше практичне рішення з впорядкування території орних земель землекористування. При цьому потрібно було врахувати терміни оренди земельних ділянок, природні умови, рельєф території, особливості ґрунтового покриву, подати схему чергування культур в запроектованих сівозмінах. Показати свої знання з дисципліни «Оцінка земель» доводилося через обчислення нормативної грошової оцінки земельних ділянок у населеному пункті, а завданням із «Земельного права» стало розв'язання ситуативної задачі з обчислення втрат сільськогосподарського виробництва при вилученні земельної ділянки для несільськогосподарських потреб.

     Геодезичний блок включав у себе польові роботи – вирішення оберненої лінійно-кутової засічки, прокладання висячого теодолітного ходу і топографічне знімання земельної ділянки в М 1:500, а також камеральні роботи – обробку та оцінку точності проведених в натурі вимірювань, складання топографічного плану земельної ділянки в М 1:500, обчислення площ земельних угідь.

    В результаті напруженої боротьби між учасниками ІІ-го етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» студенти факультету землевпорядкування зайняли ІІ місце у командному заліку, отримавши диплом ІІ ступеня.

     Студентка IV курсу факультету землевпорядкування Юлія Чіфліклій в індивідуальній першості зайняла ІІ місце і була нагороджена дипломом ІІ-го ступеня, а Олег Федорченко отримав грамоту за IV місце. Крім того, Юлія Чіфліклій й Дар’я Шишова за кращий результат із дисциплін «Оцінка земель» та «Земельне право» отримали грамоти.

     Щиро вітаємо наших студентів з вдалим виступом на Всеукраїнській олімпіаді і бажаємо їм натхнення, нових здобутків, подальшого професійного розвитку і перемог!

Ярова Богдана,
старший викладач кафедри геодезії та картографії 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook