Навчально-наукова лабораторія «Центр репродуктології тварин з банком сперми та ембріонів»

Адреса: 03041, м. Київ, вул. Полковника Потєхіна, 16, навчальний корпус № 12

Тел.: (044) 527-83-46

Електронна пошта: [email protected]

 

Навчально-наукова лабораторія «Центр репродуктології тварин з банком сперми та ембріонів» в складі кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин створена наказом ректора Національного університету біоресурсів та природокористування України № 1248 від 2.12.2019 року, у звязку з реорганізацією  Навчально-наукової лабораторії «Центр репродуктології дрібних домашніх тварин з банком сперми».
На кафедрі акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин цей напрямок досліджень розпочатий ще у 2006 році, та був започаткований професором Любецьким В.Й. Колектив науковців кафедри вже має ряд напрацювань з питань штучного осіменіння собак і котів.
Але, як показує світова тенденція все складніше стає отримати здорове потомство внаслідок надзвичайного поширення інфекційних хвороб, які передаються статевим шляхом. Саме тому, більшість країн Європи, США та Канади вже відмовились від природньої в’язки, а застосовують лише штучне осіменіння.

Сучасними тенденціями є використання для осіменіння кріоконсервованої сперми титулованих псів відповідної породи з особливими здібностями покращення службових чи інших якостей майбутніх нащадків, яких вже давно може не бути в живих. У Європі вже створені подібні центри штучного осіменіння собак при ветеринарних навчальних закладах, а також на базах комерційних лабораторій.
Фахівці кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин володіють методиками, які у вітчизняній ветеринарній медицині поки, що не мають аналогів, більше того це перший центр створений в Україні на базі вищого навчального накладу.

Оголошення

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook