Як студенти-лісники зиму проводжали та весну в гості запрошували

7 березня 2019, 18:57

Наш український народ має багату культуру надбану численними поколіннями. Життєва мудрість закладена з давніх часів передається з покоління у покоління в українських звичаях, традиціях, святах, фольклорі та обрядах.

Гарним прикладом наслідування, примноження та популяризації української культури в Національному університеті біоресурсів і природокористування України є святкування проводів зими та зустрічі весни у день одного з найшанованіших християнських свят – Стрітення, яке цьогоріч припало на 15 лютого.

За ініціативою ННЦ виховної роботи і соціального розвитку та підтримкою працівників студмістечка та кафедри культорології був проведений неймовірно цікавий та насичений культурно-масовий захід, в якому представили свої вміння кулінарії студенти гуртожитків нашого університету.

На досить високому рівні було представлено Гуртожиток №1, під керівництвом коменданта гуртожитку Ю. В. Горкуші, заступника директора з навчальної та виховної роботи ННІ ЛіСПГ О. В. Совакова та наставника студентів групи ЛГ-1802. Клопітку роботу з приготування українських страв взялися виконувати наші чарівні студентки, а саме Бегаль Маргарита, Василенко Оксана, Дуда Олена, Скороход Вікторія та Волощенко Олександра яким допомогали їх колеги по гуртожитку.

Оформлення столу з дотриманням українського духу, різноманітність страв, а саме: український борщ із пампушками, під який так гарно смакувало сало, українські деруни зі сметаною, запечена картопля із зеленню, вареники з шкварками, а ще холодець, налисники з узваром із сухофруктів та багато інших смаколиків, не залишили нікого з гостей байдужими, а протягом всього заходу гості мали змогу посмакувати стравами які були приготовлені від щирого серця вправними руками наших господинь.

Відкрили урочистий захід та привітали всіх присутніх на святі директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Г. М. Ржевський та декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Л. В. Баль-Прилико.

Далі комісія провела дегустацію приготовлених страв. Було відзначено велике різноманіття приготовлених українських страв та їх презентацію нашими студентами. Надзвичайну зацікавленість проявили гості та присутні, а бажаючих зробити пам’ятне фото на згадку виявилося дуже багато.

Судівська комісія продегустувавши представлені страви оголосила переможців. Третє місце зайняв гуртожиток № 8, друге гуртожиток №1 та перше місцегуртожиток № 9. Переможці отримали цінні подарунки від організаторів за зусилля які ними були прикладені щоб гідно представити гуртожитки в яких вони проживають.

Тож хочеться ще раз подякувати нашим студентам студентам за відповідальність та креативний підхід у підготовці до даного заходу та побажати успіхів.

Старший викладач кафедри таксації лісу та лісового менеджменту,

наставник групи ЛГ-1802 Леснік О. М.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook