Підвищення кваліфікації з дорадництва набуває все більшої актуальності

25 лютого 2019 року

 

     Сьогодні не можливо успішно розвивати сільськогосподарське виробництво не впроваджуючи нові технології. Визначна роль в цьому належить дорадникам. Дорадництво існує в усіх розвинутих країнах світу. Україна на шляху до Євроінтеграції підписала угоду із Євросоюзом, де у статті 404 передбачено просування системи дорадництва до сільськогосподарських виробників. У бюджеті України знову почали виділятись гроші на надання дорадчих послуг. Розпочинається впровадження дорадництва в державних органах влади в областях районах та в ОТГ.

     ННІ післядипломної освіти НУБіП України провів чергове підвищення кваліфікації спеціалістів з дорадництва в режимі on-line. За програмою навчання відбулись лекції провідних вчених і спеціалістів університету і дорадництва України. Перед слухачами виступили Марія КулаєцьТетянаКальна-Дубінюк, Микола ДоляСергій РубанМихайло ШвиденкоАндрій МартинЮрій Бакун, виконавчий директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, Світлана Каленська та інші вчені.

     Слухачі, а це представники як державних органів влади, так і навчальних закладів та сільськогосподарських структур ДонецькоїКропивницькоїМиколаївськоїПолтавської та Київської областей, з великою зацікавленістю слухали фахівців та дискутували з нагальних питань і шляхів їх вирішення. Проведення таких навчань є важливим у підготовці кваліфікованих фахівців-дорадників для успішного розвитку агровиробництва в Україні.

Ірина Кудінова,

доцент кафедри аграрного консалтингу і туризму 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook