Якість навчання в полі зору керівництва факультету ветеринарної медицини

15 лютого 2019 року

     Початок весняного навчального семестру на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України розпочато із загальних зборів старост та студентів 1, 2, 3 курсів, які відбулися відповідно 12 та 13 лютого 2019 року. На зборах зі студентами були розглянуті питання результатів зимової заліково-екзаменаційної сесії 2018/2019 н.р. спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», ліквідація академічної заборгованості, практичної підготовки, рейтингу студентів, правил нарахування додаткових балів та стипендії, правил поведінки в навчальних корпусах університету та проживання в гуртожитку. Участь у зборах прийняли студенти усіх груп та їх наставники, а також декан факультету Микола Цвіліховський, заступники декана Василь Данілов, Сергій Деркач та Юрій Жук.

     Декан факультету Микола Цвіліховський у своєму виступі акцентував увагу на підвищенні якості навчального процесу, відвідування занять, удосконаленні існуючих і розробці нових програм підготовки фахівців ветеринарної медицини, адаптованих до Міжнародного епізоотичного бюро (МЕБ). Він також відзначив, що на факультеті для студентів створені усі необхідні умови для отримання якісних знань. Факультет динамічно розвивається, відкриваються нові навчально-наукові лабораторії, кафедри оснащуються сучасними приладами та обладнанням. Декан факультету запевнив студентів, що і в подальшому, готуючись до славного ювілею 100-річчя факультету робота керівництва університету і факультету буде спрямована на покращення якості навчального процесу, зміцнення матеріально-технічної бази та практичної підготовки.

    Заступник декана Василь Данілов детально зупинився на результатах зимової заліково-екзаменаційної сесії і зазначив, що для покращення результатів успішності є усі умови і підстави. Перш за все, це відвідування занять і наполеглива самостійно праця як під час аудиторних занять, так і в позаурочний час. Він відмітив, що частина студентів мають пропуски занять без поважних причин, не вчасно складають навчальні модулі та відпрацьовують пропущені заняття, тому і виникають заборгованості по сесії. Також Василь Данілов акцентував увагу на ліквідації академічної заборгованості студентів, вчасному виконанню умов договору, на показниках успішності студентів державної форми навчання та за умов договору і відзначив, що середній бал студентів державної форми навчання значно вищий. Також обговорювались питання проходження практичної підготовки студентів на базі навчально-дослідних господарств університету та практичних баз кафедр.

     Заступник декана Сергій Деркач у своєму виступі нагадав усім присутнім про їх обов’язки та права передбачені «Положенням про навчальний процес» і закликав їх дотримуватись. Також, звернув увагу старост груп та студентів на зміни до правил призначення академічних стипендій, обговорили та затвердили план організаційно-виховних заходів на лютий місяць та весняний семестр. Дано доручення старостам груп, разом із наставниками запланувати у весняному семестрі 2018/2019 н.р. екскурсії до музеїв м. Києва та театрів. Обговорювались також питання проживання в гуртожитку №6.

     Студентам 1 курсу факультету ветеринарної медицини були роздані анонімні анкети щодо адаптації першокурсників до навчання в університеті. Студенти 1 – 3 курсів задали ряд запитань керівництву факультету, на що отримали вичерпні відповіді.

Василь Данілов, Сергій Деркач, Юрій Жук,
заступники декана

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook