Корпорація UKRAVIT – вітчизняний виробник і лідер на ринку засобів захисту рослин – партнер НУБіП України

7 лютого 2019 року
     У світлі високоефективного виконання програми «Голосіївська ініціатива 2020» на факультеті проводиться впровадження у роботу нових форм співпраці із бізнес проектами.

     Так, у січні 2019 р. відбувся виїзний науково-методичний семінар до Інституту здоров’я рослинкомпанії UKRAVIT у м. Черкаси керівників структурних підрозділів та науково-педагогічних працівників Національного університету біоресурсів і природокористування України. У ході візиту ректором НУБіП України Станіславом Ніколаєнко та підприємствами ТОВ «Фабрика агрохімікатів» й «Інститутом здоров’я рослин» Віталієм Ільченко підписані договори про співробітництво між Університетом та Інститутом щодо створення спільного навчально-наукового центру «Сучасні технології захисту рослин», метою якого є розробка науково обґрунтованих ресурсоощадних технологій захисту рослин вирощування сільськогосподарських культур із еколого-фітосанітарною оцінкою механізмів впливу препаратів на довкілля. Це дозволить студентам та аспірантам факультету захисту рослин, біотехнологій та екології якісно проходити практичне навчання на виробництві та проводити дослідження у сучасних лабораторіях компанії.

     А сьогодні Віталій Ільченко на запрошення деканату факультету захисту рослин, біотехнологій та екології проведений науково-практичний семінар зі студентами 3-4 курсів спеціальностей «Захист і карантин рослин», «Біотехнології та біоінженерія», «Екологія» щодо новітніх технологій захисту рослин. Студенти мали змогу особисто поставити запитання керівнику вітчизняного концерну, який є засновником та виробником новітніх високоякісних препаратів. «Фабрика агрохімікатів» на сьогодні випускає до 150 найменувань продукції найсучасніших препаративних форм засобів захисту рослин. Підприємство сертифіковане в системі ISO, що дозволяє конкурувати вітчизняній продукції на ринку України та виходити на міжнародні ринки, зокрема, Молдови, Грузії, Ефіопії. Зазначено, що у 2018 р. до бюджету країни компанія сплатила 319 млн. гривень податків.

     Студенти мали змогу особисто поставити питання керівнику підприємства. Їх цікавило: Що спонукало створити компанію Укравіт? Як пройти практичне навчання на підприємстві? Які якості працівника є цінними при відборі кандидатур для роботи в компанії? Чи проводить компанія агрономічний супровід? Яким чином можна пройти співбесіду в компанії? Чи є регіональні представництва в Україні? та інші.
     Володимир Ільченко цікаво і ґрунтовно відповів на усі питання студентів та викладачів.

     Декан Микола Доля щиро подякував Віталію Ільченку за співпрацю і висловив надію на подальші напрацювання у технологіях захисту і карантину рослин.

Оксана Сикало,
заступник декана факультету захисту рослин,
біотехнологій та екології 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook