Ректорат: починаємо навчальний семестр і готуємося до вступної кампанії

4 лютого 2019 року
     4 лютого відбулося перше у навчальному семестрі засідання ректорату. За дорученням ректора Станіслава Ніколаєнка саме організації навчального процесу буде і приділена вся увага цього тижня, зазначив перший проректор Ігор Ібатуллін, відкриваючи засідання.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про організацію контролю за дисципліною і вже зранку під головуванням Максима Паламарчука пройшла нарада керівників студентського самоврядування щодо початку семестру. Водночас, як свідчить зовнішня оцінка кількості студентів, що поспішали на першу пару, показник явки буде високим. Окремо буде відслідкувана ситуація з захворюваністю – на жаль, погода лише сприяє поширенню вірусних хвороб. У разі потреби разом з медичними закладами району, столиці та студентської поліклініки будуть вжиті необхідні заходи, а наразі всі зусилля направлені на профілактику. Також в полі зору профорієнтаційна робота і в активній фазі олімпіада для вступу в університет. В рамках підготовки до вступної кампанії завтра відбудеться нарада з головами предметних комісії і заступників деканів з виховної роботи. А от 121-річницю НУБіП цього року будемо відзначати 31 травня.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про подачу до штаб-квартири міжнародного рейтингу QS даних для оновлення позицій університету. Він відмітив, що зі сторони деканів і директорів спостерігається певна пасивність і нерозуміння важливості цієї роботи, про що буде наголошено на найближчому засіданні ректорату. НУБіП продовжує свою активну зовнішню рекламу, спрямовану на набір іноземних студентів. Минулого тижня підписані договори з британським та німецьким університетами в рамках програми ERASMUS+, які передбачають академічні обміни для студентів. Що ж до організації доступу мешканців гуртожитків до інтернету, то провайдер, який їх обслуговує, звернувся до керівництва і студентства з пропозиціями оптимізації мережі. Основне – надавати доступ покімнатно, а не кожному абоненту індивідуально. Їх вже вивчає студентська організація і найближчим часом буде прийнято рішення.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про хід ремонтів у навчальному корпусі №1 та гуртожитку №4, облаштування аудиторії 123 в навчальному корпусі №11. На цьому тижні буде продовжена робота з встановлення бойлерів в гуртожитках, аби в період відключення центрального постачання гарячої води мешканці були мінімально нею забезпечені, та прийнято рішення щодо підрядника, який встановлюватиме нові будинки в спортивно-оздоровчому таборі «Академічний».

     Підбиваючи підсумки, перший проректор Ігор Ібатуллін оголосив, що нарада з деканами, присвячена питанням початку навчального семестру, нового рейтингу викладачів, організації виборів Президента України і зустрічей з кандидатами тощо відбудеться 6 лютого о 14 годині. Також він озвучив доручення ректора Станіслава Ніколаєнка: Сергію Кваші – забезпечити максимальну участь випускників шкіл в олімпіаді для вступу в університет, розробити план підготовки відзначення Дня університету, контролювати приїзд і поселення студентів в гуртожитки та санітарно-епідеміологічну ситуацію, спільно з деканатом гуманітарно-педагогічного факультету та прес-службою забезпечити старт університетського он-лайн телеканалу. Валерію Іщенку – дотримуватися програми енергозбереження, провести ревізію зовнішнього освітлення. Вадиму Ткачуку – проаналізувати стан сплати за проживання і навчання, госпрозрахункову діяльність в 2018 році, розробити положення і кошторис проживання в СОТ «Академічний».

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook