Навчально-дослідне господарство «Великоснітинське» отримало державну допомогу на відновлення молочного стада корів

9 січня 2019 року
     У 2018 році для оновлення поголів’я у НДГ «Великоснітинське» ім. О.В. Музиченка провели тендерну закупівлю 141 голови високопродуктивних нетелей голштинської породи. Ціна за 1 кг живої маси становила 60 грн, майже половину з яких (27 грн) відшкодувала держава. Загальна сума відшкодування склала майже 2 мільйона гривень.

     З врахуванням дотації, фактична вартість 1 кг живої маси не перевищила 33 грн, що відповідає ціні реалізації поголів’я на м’ясо.

     Колектив навчально-дослідного господарства вдячний за сприяння керівництву університету, особисто ректору Станіславу Ніколаєнку, науковцям факультетів тваринництва та водних біоресурсів і ветеринарної медицини, тендерній комісії – за плідну та злагоджену роботу у підготовці тендерної документації, ретельний відбір поголів’я та забезпечення відповідних умов годівлі та утримання, оперативне та чітке виконання вимог щодо підготовки документації для отримання часткового відшкодування вартості придбаних нетелей, передбаченого програмою 2801540 Мінагрополітики України «Державна підтримка галузі тваринництва». Завдяки цьому господарство оздоровилося і вийшло на продуктивні темпи виробництва.

Василь Туринський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ
та практичного навчання

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook